World Sports

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 10-9: «Ραψωδός» Γενηδουνιάς και λυτρωτής Σκουμπάκης έστειλαν τους… γαλανόλευκους λεβέντες στην 4άδα του κόσμου! (video)

Ελλάδα - Μαυροβούνιο 10-9: «Ραψωδός» Γενηδουνιάς και λυτρωτής Σκουμπάκης έστειλαν τους… γαλανόλευκους λεβέντες στην 4άδα του κόσμου! (video)

Η Ελλάδα τα κατάφερε! Βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου, επικράτησε με 10-9 επί του Μαυροβουνίου και πλέον θα παλέψει για μία θέση στον τελικό, περιμένοντας τον αντίπαλό της στον ημιτελικό από την αναμέτρηση της Σερβίας με την Ιταλία.

Το έκανε και πάλι η Ελλάδα! Οι μάγκες του Θοδωρή Βλάχου, με «ατσάλινη» ψυχή, επικράτησαν απέναντι στο Μαυροβούνιο με 10-9 και έστειλαν την Εθνική μας ομάδας στις 4 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο που διεξάγεται στη Φουκουόκα! Είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιτυγχάνει να φτάσει ως εκεί.


Εξ αρχής η Ελλάδα έδειξε τη διάθεσή της να επιτεθεί. Παρέμεινε στιβαρή στην άμυνά της και με δύο γκολ του -εξαιρετικού καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης- Γενηδουνιά, έκανε το 2-0, πριν ο Ουκρόπινα διαμορφώνει το 2-1 του πρώτου οκταλέπτου.

Ο Γενηδουνιάς μπορούσε να σκοράρει με κάθε τρόπο και δεν έδειξε να… λυπάται τον Μαυροβούνιο γκολκίπερ! Η Εθνική μας έφτασε ακόμα και σε προβάδισμα τριών γκολ, ωστόσο έως την ανάπαυλα, οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν να μειώσουν σε 6-4, εκμεταλλευόμενοι τον παίκτη παραπάνω.


Στην τρίτη περίοδο τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Το ματς εξισορροπήθηκε αρκετά από την καλή άμυνα των αντιπάλων μας, οι οποίοι με ένα επιμέρους 3-1, έκαναν 7-7, πριν την έναρξη του τελευταίου μέρους.

Όλα κρέμονταν πια από μία κλωστή. Ο Αργυρόπουλος έκανε το 8-7 με πέναλτι, αλλά ο Ράντοβιτς απάντησε. Ο ίδιος παίκτης έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, όμως και πάλι η χαρά δεν κράτησε για πολύ, με τον Σπάιτς να ισοφαρίζει αμέσως.


Στο φινάλε, όμως, «μίλησε» η ελληνική καρδιά. Ο Σκουμπάκης έγινε… από μηχανής Θεός, έκανε το 10-9 και με την Εθνική να καταφέρνει να βγάλει παλικαρίσια άμυνα στη συνέχεια με παίκτη λιγότερο, η πρόκριση είχε ολοκληρωθεί!

Πλέον, η Ελλάδα θα παλέψει για μία θέση στον μεγάλο τελικό και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από την αναμέτρηση της Σερβίας με την Ιταλία.


www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0