World Sports

Η έκπληξη της δεκαετίας: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών χωρίς… ΗΠΑ στον ημιτελικό, 10 χρόνια μετά! (video)

Η έκπληξη της δεκαετίας: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών χωρίς… ΗΠΑ στον ημιτελικό, 10 χρόνια μετά! (video)

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ημιτελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος χωρίς… Αμερική; Προφανώς και όχι. Και όμως, είναι πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ αποκλείστηκαν από την Ιταλία και για πρώτη φορά μετά το 2013, βρίσκονται εκτός της τετράδας!

Τη μεγαλύτερη έκπληξη της τελευταίας δεκαετίας στο γυναικείο πόλο σημείωσε η Ιταλία, η οποία επικράτησε με 8-7 των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φουκουόκα.

Ναι, συζητάμε για την ίδια Ιταλία, που ηττήθηκε εύκολα από την εθνική Ελλάδος πριν από μερικές ημέρες. Όμως κόντρα στην Αμερική ήταν εξαιρετική και κατάφερε να «σοκάρει» τον πλανήτη, πετώντας έξω την ομάδα που συνήθισε να πρωταγωνιστεί την τελευταία δεκαετία σε κάθε λογής διοργάνωση.

Μην ξεχνάμε πως οι ΗΠΑ, μετά το 2013, κατέκτησαν πέντε σερί παγκόσμιους τίτλους και δύο χρυσά σε Ολυμπιακούς (τρία συνεχόμενα, μαζί με το Λονδίνο).

Ακόμη και αυτή η «χρυσή» γενιά τους όμως είναι… γήινη, με την Αμερική να μένει εκτός τετράδας Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 2013!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0