World Sports

Εθνική ομάδα πόλο: Ψυχή βαθιά ελληνική, στους «8» την οδηγεί (15-14 τις ΗΠΑ) με… τρελό buzzer beater!

Εθνική ομάδα πόλο: Ψυχή βαθιά ελληνική, στους «8» την οδηγεί (15-14 τις ΗΠΑ) με… τρελό buzzer beater!
Σ' ένα ματς-θρίλερ η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών έφυγε νικήτρια κόντρα στις ΗΠΑ στην εκπνοή του χρονού με γκολ του Παπαναστασίου!
Απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Φουκουόκα για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών που πέρασε το δύσκολο εμπόδιο των ΗΠΑ με buzzer beater του Παπαναστασίου για την ανατροπή και το 15-14!

O Αλέξανδρος Παπαναστασίου ήταν αυτός που άνοιξε και... έκλεισε τον χορό απέναντι στις ΗΠΑ «λυτρώνοντας» την Εθνική ομάδα.

Μεγάλη ένταση και εναλλαγές στο σκορ ήταν τα συστατικά του πρώτου οκταλέπτου και για τις δύο ομάδες. Στη δεύτερη περίοδο όμως οι ΗΠΑ απέκτησαν την κυριαρχία και με τους Ίρβινγκ και Ντάουμπε έκαναν ένα επιμέρους 6-1 για να στείλουν τις δύο ομάδες στο ημίχρονο με σκορ 9-4.

Η Εθνική ομάδα ανέβασε τον ρυθμό της και μείωσε τη διαφορά σε 11-8. Με «όπλo» της την άμυνα η «επίσημη αγαπημένη» κατάφερε να βρει λυσεις για να περιορίσει τις ΗΠΑ. Το ματς ήρθε σε απόλυτη ισορροπία και ένα γκολ του Ίρβινγκ για το 14-13 ήταν που έδωσε μία... ανάσα στις ΗΠΑ λίγο πριν το φινάλε.

Ο Καλογερόπουλος ισοφάρισε, η Εθνική ομάδα έβγαλε την άμυνα που χρειαζόταν και εκεί ήρθε ο «σωτήρας» Παπαναστασίου να δώσει τη μεγάλη νίκη, που σημαίνει και απευθείας πρόκριση τους «8» της Φουκουόκα, μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε.

ΗΠΑ - Ελλάδα 14-15

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 6-1, 2-4, 3-7

ΗΠΑ: Βέινμπεργκ, Χούπερ, Κ. Γούντχεντ, Άμπραμσον, Ντάουμπε 4, Κούπιντο, Χάλοκ 2, Ντ. Γουντχεντ, Μπόουεν 1, Τσ. Ντοντ, Ρ. Ντοντ 1, Ίρβινγκ 6, Χόλαντ

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 2, Φουντούλης, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Καλογερόπουλος 1, Τζωρτζάτος



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0