World Sports

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 27-25: Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφαρίζουν και παραμένουν στο... παιχνίδι του τίτλου της Handball Premier

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 27-25: Οι «ερυθρόλευκοι» ισοφαρίζουν και παραμένουν στο... παιχνίδι του τίτλου της Handball Premier
Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Νιοκάς έφερε στα ίσα στη σειρά (2-2) απέναντι στην ΑΕΚ, επικρατώντας με 27-25 στο κλειστό της Ηλιούπολης. Η σειρά των τελικών της Handball Premier θα οδηγηθεί σε πέμπτο παιχνίδι με την Ένωση να έχει το πλεονέκτημα έδρας στον τελευταίο αγώνα που θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή.

Ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ (26/5), στο κατάμεστο κλειστό της Ηλιούπολης, για το τέταρτο παιχνίδι των τελικών της Handball Premier. Η Ένωση προηγούνταν με 2-1 στη σειρά, ωστόσο οι εμφανώς ανώτεροι «ερυθρόλευκοι» με τελικό σκορ 27-25, πήραν τη νίκη και παραμένουν στο παιχνίδι της κατάκτησης του τίτλου, ο οποίος θα κριθεί στον 5ο και τελευταίο τελικό.

Το ματς 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ από το πρώτο κιόλας λεπτό με τον Μοντόρο, ενώ ύστερα από αντεπίθεση διπλασίασε τα τέρματά του στο 2’. Μέσα στο πρώτο τρίλεπτο είχε γίνει ήδη το 3-0 υπέρ των γηπεδούχων, με τους «κιτρινόμαυρους» να μην έχουν καταφέρει να απειλήσουν ούτε μία φορά. 

Η ΑΕΚ μετά το τρίτο γκολ που δέχθηκε, απάντησε γρήγορα και ισοφάρισε όμως ο Ολυμπιακός ύστερα από εύστοχα εκτελεσμένο πέναλτι, ανέκτησε το προβάδισμά του.

Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να χτίζουν διαφορά και στο 11ο λεπτό προηγούνταν με 7-5 απέναντι σε μία Ένωση που έπαιζε καλή άμυνα, παρά την πίεση που δεχόταν από τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ πλησίασε με τον Ρογκούλσκι να έχει ευστοχήσει σε δύο πέναλτι, αλλά δεν μπορούσε να ισοφαρίσει καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν επιβάλει τον δικό τους ρυθμό στο ματς. 

5899394.jpg

Ο Λέμος στο 20ο λεπτό σκόραρε φέροντας ξανά το ματς σε ισορροπία (11-11).

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αμέσως αντίδραση και δεν άφησε την Ένωση να περάσει μπροστά πετυχαίνοντας τρία ακόμη γκολ για το 14-11.Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 16-12. 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο με αυτοπεποίθηση και μέσα σε τρία λεπτά διεύρυναν ακόμα περισσότερο τη διαφορά με τον Νιοκάς να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 18-14. 

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο δεύτερο δεκάλεπτο και βρέθηκε να προηγείται ξανά με διαφορά πέντε τερμάτων (22-17) μετά από κερδισμένο πέναλτι. Η ένταση του παιχνιδιού είχε ανέβει με την ΑΕΚ να μην μπορεί να σκοράρει και να βρίσκει εμπόδιο την πολύ καλή άμυνα των «ερυθρολεύκων».  

5899518_1.jpg

Το τελευταίο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το πιό καθοριστικό με την ΑΕΚ να έχει ανεβάσει πολύ την απόδοσή της κάνοντας το 24-21 ύστερα από γκολ του Κεδέρη

Τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους, καθώς ο Αραμπατζής μείωσε σε 24-23 μετατρέποντας το παιχνίδι σε ντέρμπι. Μία ανάσα πριν τη λήξη, οι φιλοξενούμενοι είχαν πλησιάσει στην ισοφάριση αλλά ένα πέναλτι του Παπαδόπουλου ήταν αρκετό ώστε να σφραγίσει τη νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε τελικά το 2-2 στη σειρά των τελικών απέναντι στην ΑΕΚ

Τα πεντάλεπτα: 3-2,6-4,8-7,11-10,14-12,16-12, 18-15,19-17,23-17,24-21,25-23,27-25

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0