World Sports

Ελλάδα – Κροατία 26-31: Έχασε, αλλά κρατά την τύχη στα χέρια της η «γαλανόλευκη»

Ελλάδα – Κροατία 26-31: Έχασε, αλλά κρατά την τύχη στα χέρια της η «γαλανόλευκη»

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών ηττήθηκε με 31-26 από την αντίστοιχη της Κροατίας στην Κόρινθο, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στο EURO 2024.

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από το βράδυ της Τετάρτης (26/04) το εισιτήριο για το EURO 2024, καθώς ηττήθηκε με 31-26 από την Κροατία στην Κόρινθο, ωστόσο παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα παίξει τα... ρέστα της στον κυριακάτικο (30/4) «τελικό» με την Ολλανδία στην πόλη Αλμέρε για μια θέση στην πρώτη δυάδα του γκρουπ, η οποία χαρίζει το απευθείας «εισιτήριο» για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Κροατία με αυτή τη νίκη έκλεισε ήδη θέση στα τελικά του EURO 2024.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ το «παρών» στα γήπεδα της Γερμανίας θα δώσουν και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των οκτώ ομίλων. Ακόμα λοιπόν και με ήττα από τους Ολλανδούς, η «γαλανόλευκη» κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μέσα στους καλύτερους τρίτους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Γιώργος Ζαραβίνας): Λιάπης 5, Μυλωνάς 4, Μάλλιος, Πασσιάς, Τόσκας 3, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης, Τζηράς 5, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός, Τσαναξίδης, Αραμπατζής 2, Παπαντωνόπουλος, Σάββας 6, Κεδέρης.

Κροατία (Γκόραν Πέρκοβατς): Κουζμάνοβιτς, Ντούβνιακ 2, Σόσταριτς 5, Στέπαντσιτς 2, Σάρατς 5, Μάρας 3, Νατσίνοβιτς 2, Τσίντριτς 9, Μπρόζοβιτς, Ιβάνκοβιτς, Μάντιτς, Λούτσιν, Σίπιτς 3, Σέγκο, Γκλάβας, Γέλινιτς.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0