World Sports

Ολυμπιακός: Τρίτωσε τα ευρωπαϊκά του σε ένα ΣΕΦ που... κόχλαζε!

Ολυμπιακός: Τρίτωσε τα ευρωπαϊκά του σε ένα ΣΕΦ που... κόχλαζε!
Με την ψυχολογία στα ύψη, τα μπλοκ να... κρύβουν συνεχώς τη θέα στους Ισραηλινούς και ένα ενθουσιώδες κοινό που γέμισε το ΣΕΦ, δεν γινόταν ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Όπερ και εγένετο. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν ξανα με 3-0 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πρόσθεσαν το τρίτο ευρωπαϊκό στην τροπαιοθήκη τους.
Παραπάνω από τη μισή δουλειά είχε γίνει στο Ισραήλ με τους Πειραιώτες να περνούν... αέρα από το Τελ Αβίβ (3-0) και το μόνο που έπρεπε ήταν να βάλουν το «κερασάκι» στην τούρτα. Και το έκαναν ξανά εμφατικά, με κρότο, σκορπώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας που κατέκλεισαν το ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά τη Μακάμπι Τελ Αβιβ χωρίς να χάσει σετ και κατέκτησε το Challenge Cup, το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του (1996, 2005)

Λίγο το διακύβευμα, λίγο τα χιλιάδες ζευγάρια μάτια σε ένα κατάμεστο ΣΕΦ και φυσικά η προσμονή, έκαναν τους πάικτες του Τζουλιάνι να ξεκινήσουν κάπως... μουδιασμένα την αναμέτρηση. Τα δύο σετ που χρειάζονταν ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» για να πανηγυρίσουν ένα ακόμα ευρωπαϊκό, μπορεί να φάνταζαν λίγα όμως έπρεπε να μείνουν προσηλωμένοι στο τάραφλεξ για να τα πάρουν, να μην παρασυρθούν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αυτό έκαναν.
5832843.jpg

Παρότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω με 10-6 στο ξεκίνημα, έκανε ένα φοβερό ξέσπασμα, πάτησε το... γκάζι και δεν ξανακοίταξε πίσω. Οι Πειραιώτες με «όπλο» τα μπλοκ τους, όπως και στο Ισράηλ που είχαν 14 στο σύνολο, και τις σωστές επιλογές στην επίθεση, με πολλές επιλογές (και πρώτο χρόνο και πάιπ) έβαλαν δύσκολα στην Μακάμπι, η οποία τα ΄χασε. Από το σημείο εκείνο που οι Ισραηλινοί βρέθηκαν με 4 μπροστά (6-10), πήραν μόλις έξι πόντους με την ελληνική ομάδα να έχει πάρει... φόρα και να μη σταματιέται. Μπορεί ο Τζουλιάνι να μην είχε ξανά τον Στερν σε πολύ καλή μέρα επιθετικά (όπως και στον πρώτο τελικό που όμως βοήθησε πάρα πολύ με τα σερβίς του) ωστόσο με σούπερ Κουμεντάκη, Παγιένκ, Τράβιτσα, Μπονάτο και Ιντάγλκο έκαναν πάρτι, χάρις κυρίως τα 7 μπλοκ στο πρώτο σετ.

Η Μακάμπι ήξερε ότι είχε... βουνό να ανέβει καθώς μονάχα αν έπαιρνε κα τα τρία επόμενα σετ θα έφτανε εκείνη στο ψηλότερο σκαλί. Το γεγονός αυτό την έκαναν να εμφανιστεί πιο υποψιασμένη, με τον Γκράσο και τον Σαφόνοφ να δημιουργούν κάποια προβλήματα. Οι Ισραηλινοί μάλιστα πήραν και ένα μινι-προβάδισμα στα μισά του δεύτερο σετ (13-11), με τον πασαδόρο τους να μοιράζε τη μπάλα πιο γρήγορα. 

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως ήθελαν να τελειώσουν γρήγορα με την υπόθεση-κούπα και πείσμωσαν. Με ένα δικό τους 5-1, χάρις και τα δύο εντυπωσαικά μπλοκ του 37χρονου Βραζιλιάνου Μπονάτο πήραν ξανά τα ηνία (16-14) και δεν τα άφησαν ξανά. Μπροστά σε ένα κοινό που.... αδημονούσε και ηταν έτοιμο να μπει μέσα στον αγωνιστικό χώρο (άνοιψαν και κάποια καπνογόνα στο τέλος του δεύτερου σετ) οι Πειραιώτες δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με πόντο του Κουμεντάκη, κατέκτησαν και το δεύτερο σετ που τους έχρισε πρωταθλητές.
5832857.jpg

Ακόμα και έτσι έπρεπε να περιμενουν λίγο ακόμα ώστε να σηκώσουν την κούπα στον...ουρανό του φαληρικού σταδίου με το τρίτο δετ να έχει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Παρότι τα πάντα είχαν κριθεί, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβασαν ταχύτητα, συνέχισαν με τους βασικούς τους και με 25-16 έκαναν και πάλι το 3-0.
5832837.jpg

Στο ίδιο γήπεδο λοιπόν που το μακρινό 1996 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων στον τελικό με την Βούπερταλ και το Τοπ Τιμς Καπ στον τελικό με την Όρτεκ Νεσελάντε το 2005, ο Ολυμπιακός πρόσθεσε στο παλμαρέ του ακόμα μία ευρωπαϊκή κούπα, αυτή την φορά για το το Challenge Cup.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-21, 25-16)

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα Εδω:

Μάνος Φυρογένης

Η είδηση δημοσιεύεται κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας μετά από άδεια της ΕΣΗΕΑ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0