World Sports

Ελλάδα - Ισπανία 8-11: Τη «ναυμαχία» της Μεσογείου καθόρισε ο Μουνιαρίθ!

Ελλάδα - Ισπανία 8-11: Τη «ναυμαχία» της Μεσογείου καθόρισε ο Μουνιαρίθ!
Παρότι για τρεις περιόδους έδειχνε να ελέγχει το ματς, η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών δεν κατάφερε να σταματήσει τον καθοριστικό Αλμπέρτο Μουνιαρίθ (5 γκολ) και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στο... ανανεωμένο World Cup, πρώην World league, στον δεύτερο όμιλο της πρώτης φάσης που λαμβάνει χώρα στην Ποντγκόριτσα.
Η 1η Αγωνιστική της εναρκτήριας φάσης του World Cup περιλάμβανε ντέρμπι της Μεσογείου και αυτό κατέληξε, πιο δύσκολα απ΄ότι δείχνει το τελικό σκορ, στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.

Η Εθνική μας ομάδα πόλο ανδρών πάλεψε, κοίταξε στα ίσα την κορυφαία ομάδα του κόσμου για τη χρονιά που μας πέρασε όμως η τελευταία περίοδος αποδείχτηκε καταδικαστική για το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου. Όπως και να χει, με τέτοιες εμφανίσεις πολύ δύσκολα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα πάρει ένα από τα τρία εισιτήρια του ομίλου για την τελική φάση του καλοκαιριού στο Λος Άντζελες (30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου).

Η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς σε μια διοργάνωση που άλλαξε ονομασία, φορμάτ και... μπάλες. Η επιθετική δυστοκία όμως του δευτέρου μέρους και ένα κενό διάστημα (το 7-5 έγινε 7-10) έβαλαν τέλος στις «γαλανόλευκες» ελπίδες.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι με την ελληνική ομάδα να παίρνει... κεφάλι χάρις το εύστοχα εκτελεσμένο πέναλτι του Γεννηδουνιά που κέρδισε ο Κάκαρης από μαγική πάσα του Βλαχόπουλου. Οι Ίβηρες απάντησαν με το ίδιο.. .νόμσιμα για να πάρει και πάλι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το προβάδισμα με «οβίδα» του Βλαχόπουλου. Το 6μετρο του Μουνιαρίθ έφερε και πάλι τον αγώνα στα ίσα για να διαμορφώσει το σκορ του πρώτου οκταλέπτου ο Παπαναστασίου με buzzer beater.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και το δεύτερο οκτάλεπτο με τους πάικτες του Θοδωρή Βλάχου να μπάινουν μπροστά και να βλέπουν τους έμπειρους Ισπανούς να απαντούν κυρίως από την περιφέρεια. Σκουμπάκης και Καλογερόπουλος είχαν τις λύσεις, οι Ίβηρες όμως δεν έμεναν με σταυρωμένα τα χέρια (5-5). Παρόλα αυτά ο αρχηγός Γιαννης Φουντούλης έστειλε την ελληνική ομάδα προηγούμενη στην αναπαυλα με ένα μεγάλο σουτ από την περιφέρεια.

Ο ίδιος πάικτης έδωσε για πρώτη φορά στον αγώνα «αέρα» δύο τερμάτων με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει μπλοκάρει κάθε πέρασμα στα δύο μέτρα, τον Ζερδεβά να είναι σε καλή μέρα και η Εθνική ομάδα να κάνει το 7-5 (6:18 για το τέλος της τρίτης περιόδου).

Από εκεί και πέρα όμως η συνέχεια ήταν καθόλα Ισπανική. Οι πάικτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν αρκετά άστοχοι, δεν εκμεταλλεύτηκαν τον πάικτη παραπάνω, πληγώθηκαν από τον Μουνιαρίθ, τους μπλόκαρε ο εκπληκτικός στο δεύτερο μέρος Αγκίρε και ηττήθηκαν με 11-8.

Οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 1-2, 1-4.
grespanew.png

eded-919x420.png

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0