World Sports

Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,12 μέτρα στο Γκέτεμποργκ κατακτώντας την πρώτη θέση!

Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8,12 μέτρα στο Γκέτεμποργκ κατακτώντας την πρώτη θέση!

Πολύ καλά ξεκίνησε τη χρονιά στο Γκέτεμποργκ ο Μίλτος Τεντόγλου, με το άλμα του να φτάνει στα 8,12 μέτρα και να κατακτά την πρώτη θέση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου άνοιξε σήμερα τη χρονιά στο Γκέτεμποργκ κατακτώντας την πρώτη θέση στο άλμα εις μήκος, με την προσπάθειά του να φτάνει στα 8,12 μέτρα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με το…δεξί τη σεζόν, αφού σε έναν προπονητικού χαρακτήρα αγώνα απέδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο πρωταθλητής Ευρώπης και Παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε με 7,96 μ., σημείωσε δύο διαδοχικά άλματα στα 8,12 μ., για να «προσγειωθεί» έπειτα στα 8,06 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, ενώ αφού άφησε το πέμπτο του άλμα, έκλεισε τον αγώνα του με 8,07 μέτρα.

Ο Τεντόγλου ήθελε να ολοκληρώσει τον αγώνα με μια μεγάλη επίδοση και αυτός είναι και ο λόγος που εκτέλεσε περισσότερα άλματα από αυτά που αρχικά είχε προγραμματίσει. Η σημερινή του επίδοση είναι η τρίτη στον κόσμο και η δεύτερη στην Ευρώπη, πίσω από το 8,19 μ. του Τόμπιας Μόντλερ, ο οποίος σήμερα ήταν δεύτερος με 7,80 μέτρα.

Ο 25χρονος βρίσκεται από τις 19 Ιανουαρίου στη Σπάλα της Πολωνίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και θα παραμείνει εκεί μέχρι τον επόμενο αγώνα του στο Τορούν (8/2). Ο αθλητής δεν είναι ακόμη στην επιθυμητή κατάσταση, αφού η προπόνηση του είναι προσαρμοσμένη στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, εκεί όπου θα διεκδικήσει το τρίτο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0