World Sports

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Φιλική ήττα από τον κακό μας... δαίμονα, Ιταλία!

Εθνική ομάδα πόλο ανδρών: Φιλική ήττα από τον κακό μας... δαίμονα, Ιταλία!
Άλλη μία πετυχημένη σεζόν για το ελληνικό πόλο ρίχνει αυλαία με δύο δυνατές φιλικές αναμετρήσεις στο Π. Καπαγέρωφ, κόντρα στην Ιταλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της νέας σεζόν. Στο πρωτο μεταξύ τους φιλικό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα με 10-7.
Με την πολύ δυνατή Ιταλία (που μας «έφραξε» και το δρόμο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου) επέλεξε η Εθνική μας ομάδα να παίξει, λίγο πριν το... σούρουπο του 2022. Στο πρώτο εκ των δύο επίσημων φιλικών που θα δώσουν, η «σετε μπέλο» επικράτησε με 10-7.

Με αρκετά νέα παιδιά στη συνθεσή της εμφανίστηκε η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια μιας και ο Θοδωρής Βλάχος δεν συμπεριέλαβε στο πρώτο φιλικό τους Ζερδεβά, Γενηδουνιά, Βλαχόπουλο, Σολανάκη και Σκουμπάκη. Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ήθελε να δοκιμάσει πρόσωπα, σχήματα και καταστάσεις ενόψει της απαιτητικής νέας σεζόν (World Cup, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα), με τους παίκτες να παίζουν με τους νέους κανονισμούς και φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις, το σκορ δεν αποτελεί πρωταρχικό σκοπό.
5b6aea75-6357-4e22-9c3c-f88c7d9e76bf-775d7.jpeg

Η ελληνική ομάδα δεν παρουσίασε κακό πρόσωπο, υπό το βλέμμα περίπου 200 θεατών και κυρίως μικρών φίλων του αθλήματος από τις ακαδημίες ομάδων του Πειραιά, που βρέθηκαν στις κερκίδες του Παπαστατείου. Κατά διαστήματα μάλιστα έπαιξε καλό πόλο και κυριώς σε σετ παιχνίδι (6 εναντίον 6) κόντρα στην ισχυρή Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια.

«Πληγή» για την αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου αποτέλεσε το χαμηλό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/12, 25%) και το οποίο δεν επέτρεψε στους Έλληνες διεθνείς να πλησιάσουν πιο κοντά από το 8-7. Η «σκουάντρα ατζούρα» εκμεταλεύτηκε την ευστοχία της και κέρδισε το πρώτο μεταξύ τους φιλικό.
adbb2dde-fbf8-4943-babd-85cb74356e7e-87a4b.jpeg

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-3, 2-2, 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γκίλλας, Αλαφραγκής, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Νικολαΐδης, Κάκαρης 1, Γκιουβέτσης 1, Χαλυβόπουλος, Λιμαράκης, Γούβης, Κοπελιάδης.
ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντε Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Αλεσιάνι, Φερέρo, Φοντέλι 1, Κανέλα, Ρενζότο 1, Ετσενίκε, Μαρτσιάλι 3, Μπρούνι, Ιόκι Γκράτα 3, Κοντέμι 1, Νικόζια, Πατσαλίεφ 1, Κάσια.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δήλωσε στην ΚΟΕ μετά τον αγώνα: «Νομίζω το παραπάνω και η κόντρα ήταν τα δύο άσχημα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας σήμερα. Δοκιμάσαμε λίγο να παίξουμε με τους καινούργιους κανονισμούς, να είναι δυο παίκτες μέσα στα 2μ, δεν βρήκαμε όμως λύσεις. Οι Ιταλοί έπαιξαν αρκετά κλειστά, δεν βρήκαμε και μερικά σουτ – νομίζω ότι ήταν πολλά τα παραπάνω που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ξέραμε ότι είναι μια ομάδα με πολύ υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι της, δεχτήκαμε 3-4 γκολ από δημιουργία κόντρας που σίγουρα προήλθαν από απροσεξία δικιά μας, δεν πιστεύω ότι ευθύνεται κάτι άλλο. Είναι κάτι το οποίο θέλει πολλή προσοχή με μια τέτοια ομάδα, εμείς σήμερα δεν ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Αυτά τα δυο κομμάτια μας στοίχισαν σήμερα μια καλή εμφάνιση. Κατά τ´ άλλα σε επιθέσεις «6 με 6» ήμασταν αρκετά καλοί, βγάλαμε αρκετές άμυνες, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, κερδίσαμε αποβολές, δουλέψανε οι φουνταριστοί μας, κολυμπήσαμε κι εμείς απλά ο παραπάνω μας -ποσοστιαία- μειονεκτούσε σε σχέση με των Ιταλών – έτσι κρίθηκε και το παιχνίδι, αυτοί ηταν οι βασικοί λόγοι.

Έκανα μια κλήση 20 ατόμων που όλοι αυτοί οι παίκτες βρέθηκαν και στις δυο διοργανώσεις το καλοκαίρι που μας πέρασε, λείπουν αθλητές – βασικοί για την Εθνική ομάδα, όπως απουσιάζουν και δυο σημαντικοί παίκτες για την Ιταλία. Θέλουμε να δοκιμάσουμε όλα τα παιδιά σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι και σε έναν τέτοιον ρυθμό, αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε σήμερα. Θα προπονηθούμε και αύριο, καθώς έχουμε και ένα ακόμη επίσημο φιλικό που νομίζω θα αγωνιστούν όλοι κανονικά. Θέλουμε απλά να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και πώς ανταποκρίνονται νέα πρόσωπα σε τέτοιες συνθήκες. Πρωτεύων στόχος είναι βρεθούμε και συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και κατά δεύτερον, να παίξουμε τουλάχιστον δυο επίσημα – με πολύ κόσμο που ήρθε μάλιστα σήμερα να ευχαριστηθεί ένα καλό παιχνίδι με τοπ αθλητές να συμμετέχουν. Σίγουρα, όμως, θελουμε πάντα να κερδίζουμε κι αυτό είναι θέμα προπόνησης – το να μάθεις να κερδίζεις. Νομίζω δεν μένει κάτι διαφορετικό να απορροφήσουμε από αυτή την προετοιμασία, μόνο θετικά. Η επόμενη διοργάνωση που έχουμε είναι λίγο μακριά (τον Μάρτιο) οπότε δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι γι' αυτό, αλλά δεν έχουμε και άλλη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να προπονηθούμε από κοινού».

Το επόμενο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής με την Ιταλία είναι την Πέμπτη 29/12 στις 20:00 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0