World Sports

Το Μεξικό θέτει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Το Μεξικό θέτει υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036
Όπως έκαναν γνωστό οι αρμόδιοι φορείς της χώρας, το Μεξικό θα θέσει υποψηφιότητα για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036.

Με κάθε επισημότητα το Μεξικό ανακοίνωσε ότι ύστερα από 54 χρόνια αφότου διοργάνωσε για πρώτη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968, θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την διοργάνωση του 2036, με την ΔΟΕ να την εγκρίνει.

«Εξι μήνες μακριά από την 100η επέτειό της, η Μεξικανική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι υπερήφανη που ξεκινά το ταξίδι προς μια νέα διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2036», δήλωσε η πρόεδρος της επιτροπής και πρώην καταδύτρια με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Μαρία Χοσέ Αλκαλά.

Μέχρι στιγμής η υποφηφιότητα του Μεξικού είναι και η μοναδική για τους Αγώνες του 2036, με την Αίγυπτο να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει και αυτή κάτι αντίστοιχο.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν αλλάξει, ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, έχει διασφαλίσει ότι οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς να χρεώνονται, χωρίς να χρειάζεται να επιτύχουν μεγάλα οικονομικά κατορθώματα, αλλά απλά αποτελώντας τοποθεσίες με μεγάλη ικανότητα οργάνωσης και βιωσιμότητας», πρόσθεσε η Αλκαλά.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0