World Sports

Ελισάβετ Τελτσίδου: Χρυσό μετάλλιο στο γκραν σλαμ τζούντο του Άμπου Ντάμπι

Ελισάβετ Τελτσίδου: Χρυσό μετάλλιο στο γκραν σλαμ τζούντο του Άμπου Ντάμπι
Η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο γκραν σλαμ τζούντο του Άμπου Ντάμπι, με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού να πλησιάζει!

Η Ολυμπιονικής στο τζούντο, Ελισάβετ Τελτσίδου, ανέβασε για ακόμα μια φορά την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο γκραν σλαμ του Άμπου Ντάμπι.

Υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, η ελληνίδα τζουντόκα, έβδομη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πριν από περίπου 15 μήνες, με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο γκραν σλαμ του Άμπου Ντάμπι, στην κατηγορία των -70 κιλών και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση μέσω της Παγκόσμιας κατάταξης, στους Αγώνες του 2024.

Κι αυτό γιατί, εκτός από της πρωτιάς, η Τελτσίδου κατέκτησε 1000 βαθμούς, που θα της δώσουν ώθηση τουλάχιστον 16 θέσεων στην κατάταξη με αποτέλεσμα να φλερτάρει πλέον με την πρώτη 20άδα (πριν τη διοργάνωση των ΗΑΕ ήταν 36η). Παράλληλα έγινε η 2η μόλις ελληνίδα τζουντόκα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ (μετά την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα το 2009), ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό για τη χώρα μας στα τέσσερα (δύο έχει ο Ηλίας Ηλιάδης το 2011 και το 2012). Επιπροσθέτως, για την Ελλάδα, η οποία είχε να κατακτήσει μετάλλιο σε γκραν σλαμ από το 2012 (2η θέση ο Ηλιάδης), αυτό ήταν το πρώτο στη συγκεκριμένη διοργάνωση αφού τα πέντε προηγούμενα (3-1-1) είχαν «έρθει» σε Παρίσι, Μόσχα και Τόκιο.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0