World Sports

Στίβος: Αποκλεισμός 22 μηνών στον Ούτζα

Στίβος: Αποκλεισμός 22 μηνών στον Ούτζα

Ο Τσιτζίντου Ούτζα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 22 μηνών λόγω ντόπινγκ Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ο Τσιτζίντου Ούτζα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 22 μηνών για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης στους περυσινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μονάδα Ακεραιότητας του Στίβου (AIU).

Στον Βρετανό σπρίντερ είχε επιβληθεί προσωρινός αποκλεισμός, από τη στιγμή που στο δείγμα του στην ιαπωνική πρωτεύουσα ανιχνεύθηκαν οι ουσίες Ostarine και S-23, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA). Ο Ούτζα υποβλήθηκε σε έλεγχο μετά τον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μέτρων των ανδρών, στον οποίο η ομάδα της Βρετανίας τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ιταλία. Η AIU έκανε γνωστό ότι η τιμωρία του Ούτζα άρχισε να... μετράει στις 6 Αυγούστου 2021 και πως θα έχει ισχύ έως τις 5 Ιουνίου 2023.

Από τον 28χρονο σπρίντερ και τους -συναθλητές του στην ομάδα 4Χ100 μέτρων της Βρετανίας- Ζαρνέλ Χιούζ, Ρίτσαρντ Κίλτι και Νεθάνιλ Μίτσελ-Μπλέικ αφαιρέθηκαν τα ασημένια μετάλλια τον Φεβρουάριο, ύστερα από σχετική απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS). Μετά την απόφαση αυτή, ο Καναδάς «ανέβηκε» στη δεύτερη θέση του αγωνίσματος, ενώ η Κίνα πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0