World Sports

Χάλκινα μετάλλια για Πολυχρόνη και Κίτσιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21

Χάλκινα μετάλλια για Πολυχρόνη και Κίτσιου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21

Έφτασε τα τρία χάλκινα μετάλλια η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κ21 του ταεκβοντό που φιλοξενείται στα Τίρανα.

Ακόμα δύο μεγάλες επιτυχίες για το ελληνικό ταεκβοντό. Μετά την 3η θέση του Γιώργου Πανταζή στην πρεμιέρα, σήμερα, η χώρα μας βρέθηκε δύο φορές στο πόντιουμ των νικητριών με τις Κωνσταντίνα Πολυχρόνη στα -57 κιλά και Αγορίτσα Κίτσιου στα +73 κιλά, ενώ κατέλαβε και τέσσερις πέμπτες θέσεις (Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος -54κ., Χαράλαμπος Φλουσκούνης -74κ., Αθηνά Μακρυγιάννη -57κ., Φαίδρα Καλτέκη -57κ., Αθανασία Ρεπούλια -57κ).

Λίγους μήνες μετά την παρθενική της συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών του Μάντσεστερ, η Κίτσιου χρειάστηκε δύο νίκες για να βρεθεί στα ημιτελικά των +78 κιλών. Επικράτησε 2-0 της Χούσοβιτς από την Γερμανία και με το ίδιο σκορ της Τσούρκοβιτς από την Γαλλία, όμως στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό, ηττήθηκε 2-1 από την Χαρεμζά (Πολωνία).

Στην κατηγορία με τις περισσότερες ελληνικές συμμετοχές (συνολικά 8), τα -57 κιλά, η Πολυχρόνη κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να φτάσει στην κατάκτηση της τρίτης θέσης με απολογισμό τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες. Επικράτησε 2-0 της Ραπόσα από την Ουγγαρία, 2-1 της Μάριτς από την Σερβία και 2-0 της Ζντέρο από την Βοσνία/Ερζεγοβίνη για να γνωρίσει τελικά την ήττα με 2-0 στα ημιτελικά από την Οζμπέι (Τουρκία). Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τέσσερις προημιτελικοί, στη συγκεκριμένη κατηγορία, είχαν ελληνική συμμετοχή, όμως μόνο η Πολυχρόνη βρέθηκε στο φάσμα των μεταλλίων.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0