World Sports

Santorini Experience 2022: Έριξε αυλαία με τον μεγάλο αγώνα ανοιχτής θαλάσσης και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά! (video)

Santorini Experience 2022: Έριξε αυλαία με τον μεγάλο αγώνα ανοιχτής θαλάσσης και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά! (video)

Με τον αγώνα ανοιχτής θαλάσσης 1,5 μιλίου από το Ηφαίστειο στο Παλιό Λιμάνι των Φηρών, ολοκληρώθηκε το φετινό Santorini Experience. Με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους, το μεγάλο αθλητικό event στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου έριξε αυλαία και ανανέωσε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.  

Aποστολή στη Σαντορίνη, Αντώνης Κεφαλωνίτης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο του Santorini Experience 2022. Το μεσημέρι της Κυριακής (25/9) έριξε αυλαία η 6η έκδοση του μεγάλου αθλητικού event που επέστρεψε ύστερα από απουσία δύο χρόνων λόγω της πανδημίας. Μετά τον αγώνα δρόμου 5χλμ που έγινε την Παρασκευή (23/9) αλλά και τον μεγάλο ημιμαραθώνιο 21,1 χλμ, «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, το Σάββατο (24/9), σειρά πήρε το τελευταίο αγωνιστικό σκέλος που είχε να κάνει με κολύμβηση.  

Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας που έγινε σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης, η κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης 1,5 μιλίου (2,4χλμ) «L & E Nomikos» έριξε την αυλαία και φέτος.  Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Παλιό Λιμάνι των Φηρών, με την συμμετοχή να είναι μεγάλη αλλά και τους θεατές να δίνουν βροντερό παρών. Οι συμμετέχοντες αφού επιβιβάστηκαν σε καραβάκι, μεταφέρθηκαν στο Ηφαίστειο της Θήρας απ’όπου και έγινε η έναρξη του αγώνα! Πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία, με όλους τους διαγωνιζόμενους να νιώθουν τυχεροί που το έζησαν.

1664118046356.jpg

Πέρα από την συμμετοχή απλού κόσμου, οι διοργανωτές είχαν την τιμή να έχουν ως συμμετέχοντες εκλεκτές παρουσίες. Η πιο μεγάλη από αυτές ήταν η Ολλανδέζα  χρυσή και αργυρή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Σάρον Φαν Ρούβενταλ! Η ίδια μάλιστα τερμάτισε πρώτη στη γενική κατάταξη (άντρες-γυναίκες). Μαζί με την σπουδαία αθλήτρια από την Ολλανδία, καλεσμένη ήταν και η Βρετανίδα, δύο φορές αργυρή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Jazz Carlin.

Screenshot_2022-09-25-18-04-04-141_com.instagram.android.jpg

Στους άνδρες, πρώτος τερμάτισε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Νέγρης με χρόνο 33.04 ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ακόμα ένας αθλητής του πειραϊκού συλλόγου, ο Παναγιώτης Χιώτης με χρόνο 33.40. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τζέι Χάουαρντ με 42.30.

Στις γυναίκες, φυσιολογικά πρώτη τερμάτισε η Ολλανδέζα παγκόσμια πρωταθλήτρια με χρόνο 32.45, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν οι Μαρίνα Τριανταφυλλίδη και Στελλίνα Απλαντή με χρόνο 36.37 και 36.52 αντίστοιχα.

Μετά τον τερματισμό, το Santorini Experience έριξε αυλαία για το 2022 με τις απονομές τόσο στους νικητές του κολυμβητικού αγώνα, όσο και σε αυτούς που τίμησαν με την παρουσία τους την φετινή διοργάνωση, δίνοντας λάμψη. Τιμήθηκαν με ξεχωριστά αναμνηστικά και δώρα,πέρα από τις δύο σπουδαίες κολυμβήτριες, ο Κωνσταντίνος Καρνάζης, ένας από τους πιο διάσημους υπερμαραθωνοδρόμους στον κόσμο, ο πρώην πρωταθλητής στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και στο τέλος η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισπιώτη.

PXL_20220925_122552486.MP.jpg

PXL_20220925_122246453.MP.jpg

PXL_20220925_122413295.MP.jpg

Το Santorini Experience επέστρεψε μετά από δύο χρόνια και απέδειξε ότι έλειψε πολύ τόσο από το πανέμορφο νησί της Σαντορίνης όσο και από τον ελληνικό αθλητισμό. Ο κόσμος αγκάλιασε για ακόμα μία φορά την διοργάνωση και οι οικοδεσπότες μόνο ευχαριστημένοι είναι από την εξέλιξη του τριημέρου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2023 με ακόμα περισσότερες συμμετοχές.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0