World Sports

Τσιτσιπάς - Ίσνερ 2-1: Άντεξε την πίεση και τώρα «γιγαντομαχία» με Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Σινσινάτι! (video)

Τσιτσιπάς - Ίσνερ 2-1: Άντεξε την πίεση και τώρα «γιγαντομαχία» με Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Σινσινάτι! (video)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε απέναντι στον Mr σερβίς, Τζόν Ίσνερ, όμως τον κέρδισε με 2-1 σετ και μένει πιστός στο ραντεβού της 4άδας του Cincinnati Open. Με Μεντβέντεφ στα ημιτελικά.

Έπειτα από 2μιση ώρες παιχνιδιού (7-6 (5), 5-7, 6-3), ο Έλληνας πρωταθλητής έκαμψε την αντίσταση του Τζον Ίσνερ και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Cincinnati Open για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Σαν καλό αμορτισέρ. Για να κερδίσεις τον Τζον Ίσνερ και τα μεγάλα του σερβίς (19 άσους) πρέπει να απορροφάς τους κραδασμούς και να εκμεταλευτείς και την παραμικρή ευκαιρία που σου δίνεται. Αυτό εκανε και ο Στέφανος. Άντεξε στην πίεση που του έβαλε ο Αμερικανός και έκανε το break όταν του δόθηκε η ευκαιρία για να κλείσει νικηφόρα το ματς. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης έναντι του κατά 13 χρόνια πρεσβύτερου αντιπάλου του (5-2 συνολικά).

Το ματς

«Αγκαζέ» πήγαιναν οι δυο τενίστες μέχρι και το tie-break του αγώνα, κρατώντας το σέρβις game τους. Εκεί, και με το σκορ στο 4-3, ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής και οι αθλητές αποσύρθηκαν.


Έπειτα από 30 περίπου λεπτά το ματς ξεκίνησε και πάλι με τον Τσιτσιπά να μη χάνει το ρυθμό του, να εκμεταλλεύεται ένα λάθος forehand του Ίσνερ και να κάνει το mini break που του έδωσε και το σετ (7-5 στο tie-break).

Ο 37χρονος Αμερικανός όμως δεν τα παράτησε. Κάθε άλλο. Ήταν ο πρώτος που «έσπασε» το σέρβις game του αντιπάλου του στο πιο κρίσιμο σημείο (11 game), πήρε προβάδισμα με 6-5 και το μετουσίωσε σε ισοφάριση στα σετ.

Στο τρίτο όμως ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, όντας πιο αποτελεσματικός. Έκλεινε γρήγορα τα σέρβις game του και περίμενε με ανυπομονησία αυτή τη μία ευκαιρία. Και όταν αυτή εμφανίστηκε, την «τράβηξε από τα μαλλιά».

Έπειτα από τη μοναδική φορά που δυσκολεύτηκε έχοντας εκείνος τα μπαλάκια (στο 3-3 βρέθηκε να χάνει με 30-15), αντέδρασε και αμέσως μετά έκανε το πολυπόθητο break (5-3) που του χάρισε τη νίκη.


Με αυτή του την επικράτηση, ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 45 νίκες στη φετινή σεζόν (45-15) και μετά από δυο συνεχόμενους χαμένους ημιτελικούς στο Σινσινάτι, θα προσπαθήσει να περάσει για πρώτη φορά στον τελικό του Master.

Για να το πετύχει όμως αυτό, θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο του μεγάλου φαβορί και Νο1 του Παγκόσμιου Ranking, Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος, κέρδισε νωρίτερα τον Τέιλορ Φριτζ με 2-0 σετ και θα αναμετρηθεί για 10η φορά με τον Έλληνα άσο. Ο Μεντβέντεφ έχει τη «μερίδα του λέοντος» με 7-2 νίκες.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0