World Sports

Santorini Experience 2022: Το απόλυτο event αθλητικού τουρισμού της χώρας επιστρέφει! (video)

Santorini Experience 2022: Το απόλυτο event αθλητικού τουρισμού της χώρας επιστρέφει! (video)

Η μεγαλύτερη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού της χώρας, το «Santorini Experience», επιστρέφει δυναμικά έπειτα από απουσία δύο χρόνων λόγω της πανδημίας. Η επίσημη συνέντευξη Τύπου για αυτό το πολύ μεγάλο event πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/7) στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης και το BN Sports ήταν φυσικά εκεί.

Το «Santorini Experience», το μεγαλύτερο event αθλητικού τουρισμού επιστρέφει στα 23-25 Σεπτεμβρίου, για 6η φορά, στο μαγευτικό νησί του Αιγαίου, την Σαντορίνη, ύστερα από απουσία δύο χρόνων λόγω της πανδημίας.Την συνδιοργάνωση του «Santorini Experience 2022» έχουν αναλάβει ο Δήμος Θήρας και η  ActiveMedia Group. Η παρουσίαση του φετινού event έγινε το πρωί της Τετάρτης (27/7), στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το BN Sports βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τα όσα ειπώθηκαν.

H επίσημη παρουσίαση της φετινής διοργάνωσης έγινε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης και σε αυτή βρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που αποτελούν τους αρωγούς αυτού του εγχειρήματος. Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού η πρόεδρος, κα. Άτζελα Γκερέκου, τον Δήμο Θήρας ο Δήμαρχος, Κ. Αντώνης Σιγάλας και η Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνη Πολιτισμού, κα. Σοφία Κίτσου ενώ την ActiveMedia Group εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, κ. Άκης Τσόλης. Αξίζει να αναφερθεί ότι χαιρετισμό απηύθυνε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, μέσω βίντεο που προβλήθηκε.

Το παρόν στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο Τεχνικός διευθυντής του κολυμβητικού αγώνα, Νίκος Γέμελος, ο οποίος έχει σχεδιάσει την διαδρομή 1.5 μιλίου που θα κάνουν οι συμμετέχοντες από το ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φυρών,  η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Κέλλυ Αραούζου, η οποία αποτελεί μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε. αλλά και ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ., κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

IMG_20220727_123217_1.jpg

Την παρουσίαση άνοιξε ο Δήμαρχος της Θήρας, κ. Αντώνης Σιγάλας, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της διοργάνωσης για την Σαντορίνη και τον στόχο που αυτή έχει και δεν είναι άλλος από την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

«Η Σαντορίνη κατέχει μία ζηλευτή θέση στο παγκόσμιο στερέωμα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών. Στόχος μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και ο εμπλουτισμός του με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρουν πρωτόγνωρες εμπειρίες. Η σημειολογία της ονομασίας των δύο αθλητικών δραστηριοτήτων που έχουμε ανακοινώσει για το Santorini Experience είναι προφανής. Θέλουμε να συνδέσουμε την αυθεντική εμπειρία με την ιστορία και τα στοιχεία του πολιτιστικού αποθέματος καθώς επίσης, να τιμήσουμε τους ιδρυτές του ομώνυμου ιδρύματος «Λούλας & Ευάγγελου Νομικού», ανέφερε ο κ. Σιγάλας.

Από πλευράς, του Υπουργείου Τουρισμού αλλά και του Ε.Ο.Τ. μίλησαν η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου.

«Στη Σαντορίνη δεν σου λείπουν οι λόγοι να επιστρέψεις στο νησί, έχεις όμως πάρα πολλούς λόγους για να πας πρώτη φορά. Θα είμαστε εκεί και με την αιγίδα και με τη φυσική παρουσία, κυρίως όμως με το μήνυμα που θα μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, ότι αυτό το γεγονός συμβαίνει στην Ελλάδα μας, το οποίο προσθέτει στη συνολική μας προσπάθεια, για ποιότητα, βιωσιμότητα, ισορροπία» ανέφερε μεταξύ άλλων» η κα. Ζαχαράκη.

 Από την πλευρά της η κα. Άντζελα Γκερέκου ανέφερε ότι «Τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη απέδειξε ότι μπορεί να συνδυάσει όλο το καλειδοσκόπιο του τουρισμού που εμείς εργαζόμαστε και προάγουμε για τη χώρα μας. Το εξαιρετικό event του Santorini Experience που συνδυάζει τον αθλητισμό, τον τουρισμό, τον πολιτισμό θα μπορέσει να δώσει μια πολύ δυναμική ώθηση στον τουρισμό της Σαντορίνης».

 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, δεν μπόρεσε να είναι στην εκδήλωση ωστόσο απηύθυνε μέσω βίντεο τον χαιρετισμό του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Θήρας, στην ActiveMedia Group και σε όλους όσους έχουν εργαστεί για την υλοποίηση και της φετινής διοργάνωσης. Αυτό που καθιστά ξεχωριστή τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ο άψογος συνδυασμός του πολιτισμού, της ιστορίας και του φυσικού πλούτου της Σαντορίνης, με κύριο μοχλό τον αθλητικό τουρισμό της περιοχής».


Για πρώτη φορά Ημιμαραθώνιος

Η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή καθώς οι διοργανωτές αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα με έναν ημιμαραθώνιο! Θέλοντας να δώσουν μία διαφορετική νότα και να αναδείξουν την ιστορία και τον πολιτιστικό πλούτο της Σαντορίνης, οι διοργανωτές έβαλαν στο πρόγραμμα του Santorini Experience έναν ημιμαραθώνιο, με τους συμμετέχοντες να απολαμβάνουν τις ομορφιές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών. Ο ημιμαραθώνιος της Σαντορίνης έλαβε το όνομα «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», με τους διοργανωτές να θέλουν να αναδείξουν το μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους που χρονολογείται στα 640 π.Χ. (7ος αιώνας), το οποίο σύντομα θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό, στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας.

5_Santorini_Experience_Daedalic_Kore_of_Thira_Half_Marathon_1.png

Η Αντιδήμαρχος Θήρας και Υπεύθυνη Πολιτισμού κα. Σοφία Κίτσου στάθηκε σε αυτό στη συν. Τύπου λέγοντας: «Η μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, είναι ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα υπερφυσικού μεγέθους, που χρονολογείται στα 640 π.Χ. και η οποία βρέθηκε διατηρημένη σε εξαιρετική κατάσταση στη θέση Σελλάδα της Αρχαίας Θήρας.

Το εύρημα αυτό ύψους 2,30μ. και βάρους 750 κιλών, πρόκειται να εκτεθεί στον αίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήρας και θα δοθεί για πρώτη φορά η δυνατότητα στο παγκόσμιο κοινό να το δει. Χαίρομαι ιδιαίτερα που η ActiveMedia Group μοιράστηκε μαζί μας το όραμα αυτό και συναποφασίσαμε να δοθεί το όνομα της Δαιδαλικής Κόρης στον Ημιμαραθώνιο. Φέτος θα έχετε έναν ακόμα λόγο συμμετοχής σας στο Santorini Experience για να δείτε από κοντά και τη Δαιδαλική Κόρη».

Την παρουσίαση έκλεισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ActiveMedia Group, κ. Άκης Τσόλης αναφέροντας τα εξής:  «Σε συνδυασμό με όλες τις νέες τάσεις του τουρισμού, το τουριστικό πλάνο των προορισμών και μέσα από αυτό, το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, στοχεύει στη δημιουργία ελληνικών επώνυμων τουριστικών προϊόντων στον χώρο του αθλητικού τουρισμού.

Οι διοργανώσεις υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που δημιουργούνται, είναι αθλητικές εκδηλώσεις με ελληνική ταυτότητα, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία και συνολικά βοηθούν στην ευημερία της χώρας μας. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι δεν διαμορφώνουμε εμείς το brand μας αλλά το κοινό που συμμετέχει. Δεν έχουμε λόγο εμείς αλλά οι συμμετέχοντες μας, γιατί αφορά εκείνους. Για αυτόν τον λόγο είμαστε αισιόδοξοι για το νέο εγχείρημά μας».

Ο κ. Τσόλης μίλησε στο BN Sports μετά το τέλος της παρουσίασης για την φετινή διοργάνωση του Santorini Experience.

«Φέτος καταφέραμε να συνδυάσουμε την δεδαλική κόρη της θήρας με τον ημιμαραθώνιο , δημιουργώντας μία νέα δρομική δαδρομή, η οποία είναι αρκετά δημοφιλής στο εξωτερικό, έχει ένα αρκετά μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, το οποίο ξεπερνάει τα 40 έτη και είναι μία διαδρομή θα μας βοηθήσει να διαδώσουμε το μήνυμα του πολιτισμού της Σαντορίνης.

Στη διαδρομή της κολύμβησης, δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να κολυμπήσει πάνω από την «χαμένη Ατλαντίδα» λόγω του μεγάλου βάθους και του σκούρου χρώματος των νερών, από το ηφαίστειο της θήρας στο παλιό λιμάνι των Φυρών.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών αγώνων μας κάνει να ευελπιστούμε ότι θα ξεκινήσει μία νέα εποχή για το Santorini Experience. Έχουμε να συνδυάσουμε διαφορετικούς τομείς του νησιού και για εμάς σκοπός είναι ο συμμετέχων στη διοργάνωση να επισκεφθεί διάφορα μνημεία του νησιού, να γνωρίσει την ιστορία της Σαντορίνης, να ζήσει εμπειρίες και να θέλει να τις επαναλάβει.

Οι συμμετοχές το 2019 ήταν πάνω από 40 χώρες και πιστεύουμε τα νέα εγχειρήματα και οι καινοτομίες πιστεύουμε ότι θα κάνουν τη διαφορά στο μέλλον».

Οι συμμετοχές για το «Santorini Experience 2022» έχουν ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου μέσα από το επίσημο site.

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0