World Sports

Φωνές διαμαρτυρίας των σωματείων στίβου της Κηφισιάς στην επέκταση του χλοοτάπητα του «Ι. Ζηρίνης»

Φωνές διαμαρτυρίας των σωματείων στίβου της Κηφισιάς στην επέκταση του χλοοτάπητα του «Ι. Ζηρίνης»

Επιστολή διαμαρτυρίας εξέδωσαν οι γυμναστικοί σύλλογοι στίβου της Κηφισιάς στην πρόθεση του Δ.Σ του ΝΠΔΔ «Δημ. Βικέλας» να επεκτείνει τον χλοοτάπητα του σταδίου στο Ζηρίνειο, η οποία έγινε και πράξη.

Ο Γ.Σ Κηφισιάς και η Α.Ο Ολυμπιάδα Κηφισιάς, εμφανώς ενοχλημένοι στο ενδεχόμενο να μειωθεί το πλάτος του ελαστικού τάπητα (ταρτάν), δεν έμειναν αμέτοχοι. Συνέταξαν άμεσα και απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας, μιλώντας για απόφαση, απαράδεκτη και παράνομη.

Το στάδιο «Ι. Ζηρίνης» έχει κλείσει εδώ και κάποιους μήνες για ανακατασκευή, προκειμένου να διορθωθούν τα αρκετά ζητήματα που υπήρχαν (αγωνιστικός χώρος, περιβάλλοντας χώρος). Ένα από τα κυριότερα είναι το πλάτος του, αφού δεν πληρεί τις προβλεπόμενες διαστάσεις για την διεξαγωγή αγώνων.

Ως εκ τούτου μια λύση στο πρόβλημα αυτό, ώστε να επιστρέψει και η ομάδα της περιοχής στη φυσική της έδρα, θα μπορούσε να είναι η επέκταση του χλοοτάπητα. Όμως για να γίνει αυτό πράξη πρέπει να μείνουν «άστεγοι» 600 αθλητές του στίβου, γεγονός ικανό για να εκφράσουν την αντίδρασή τους οι σύλλογοι που ανήκουν.

Θέλοντας να εκφράσουν τη σημαντικότητα της κατάστασης, ώστε να μην τελεσφορήσει η όποια σκέψη του Δ.Σ του ΝΠΔΔ «Δημ. Βικέλας» που παίρνει τις αποφάσεις, ανέφεραν στην κοινή τους ανακοίνωση πως η συρρίκνωση των διαδρομών θα ήταν αποτρεπτική τόσο για την ουσιώδη προπόνηση, αφού θα υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, όσο και στη δυνατότητα να διεξαχθούν επίσημοι αγώνες στίβου.

Το περιεχόμενο της επιστολής περιλάμβανε και το όνομα του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μίλτο Τεντόγλου, μιας και ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ανήκει στον Γ.Σ  Κηφισίας. Έναν σύλλογο με μεγάλη παράδοση στη γαλούχηση σπουδαίων αθλητών και πάμπολλες επιτυχίες ακόμα και σε πρόσφατα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Και η υλοποίηση των φόβων που υπήρχαν, έφεραν φυσικά και τη δική του αντίδραση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram.

Κλείνοντας, τόνισαν τη μη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης, αφορμόμενοι από συγκεκριμένες διατάξεις της συστατικής πράξης του Σταδίου ως Δημοτικού Γυμναστηρίου. Δεν παρέλειψαν επίσης να αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δε θα ήταν επιθυμία του αείμνηστου Ιωάννη Ζηρίνη, ο οποίος αγόρασε την έκταση του σταδίου και χρηματοδότησε τις απαιτούμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, πριν από έναν αιώνα περίπου.

Ο κλασσικός αθλητισμός στη χώρα μας είναι ένα ζήτημα πολυπαθές. Η δημοτικότητά του είναι αρκετά πιο χαμηλή από αυτή που του αναλογεί και οι συνθήκες προπόνησης απέχουν παρασάγγας από αυτές του εξωτερικού. Όμως με κινήσεις σαν αυτή, ουσιαστικά στερεύουν και οι όποιες «οάσεις» του στίβου στην πόλη της Κηφισιάς και γενικότερα στην πονεμένη Ελλάδα.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0