World Sports

Κόρι «Κόκο» Γκοφ: Role model ετών 18 με πρότυπα τις αδερφές Γουίλιαμς! (video)

Κόρι «Κόκο» Γκοφ: Role model ετών 18 με πρότυπα τις αδερφές Γουίλιαμς! (video)
Ώρα τελικών για το γυναικείο Roland Garros με την «Κόκο» Γκοφ έτοιμη να αντιμετωπίσει την Ίγκα Σφιόντεκ. Μία αθλήτρια ετών 18, γεμάτη ενδιαφέρουσες πτυχές, ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο στο θρυλικό court Philippe - Chatrier

Γεννημένη το 2004, η νέα σταρ την αντισφαίρισης φιγουράρει ήδη στο Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης. Μόλις στα 13 της κατόρθωσε να γίνει η νεότερη αθλήτρια που συμμετάσχει σε τελικό grand slam, τερματίζοντας δεύτερη στο US Open των νεανίδων και φτάνοντας μέχρι εκεί δίχως να χάσει σετ!

Προκρίθηκε για πρώτη φορά σε Grand Slam γυναικών στα 15 της και έκτοτε έχει βάλει σκοπό να καθιερωθεί για τα καλά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Με το πέρας του αυριανού τελικού (04/06) στο Παρίσι, θα αναρριχηθεί κάμποσες θέσεις, ενώ το μόνο που απομένει να φανεί είναι αν θα κατακτήσει τον πολυπόθητο δίσκο! Nα σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών στην γαλλική πρωτεύουσα, έλαβε ταχυδρομικώς το απολυτήριο λυκείου της...

Πλην όμως του αμιγώς αγωνιστικού κομματιού, η νεαρή «Κόκο» (όπως είναι το χαϊδευτικό της) αποτελεί πολυδιάστατη προσωπικότητα, με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες και κατά τα φαινόμενα ιδανικά αθλητικά πρότυπα, γεγονότα που συνθέτουν ένα role model, παράδειγμα προς μίμηση για τα κορίτσια που ακολουθούν από πίσω!

Στον δρόμο των Γουίλιαμς

«Έκλεισα την τηλεόραση, ήταν πολύ δύσκολο να την βλέπω σε αυτή την κατάσταση. Αποτελεί τον λόγο που ξεκίνησα να παίζω τένις» 

Αυτά ήταν τα λόγια της 17χρονης τότε Γκοφ, η οποία έβλεπε από την οθόνη του γυμναστηρίου της την Σερένα να αποχωρεί από τον πρώτο γύρο του Wimbledon με τραυματισμό. Μία πολύ δυνατή στιγμή, ένα γλίστρημα το οποία κατά πάσα πιθανότητα τότε θα αποτελούσε και το «κύκνειο άσμα» της κορυφαίας Αμερικανίδας αθλήτριας. 

«Με αναφέρει συνέχεια στις συνεντεύξεις της και είμαι κάθε φορά εκστασιασμένη»!

Σχόλια αγάπης και για την ετέρα αδερφή, την Βίνους, η οποία είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη με την πορεία της μικρής αθλήτριας από την Ατλάντα. Κατά την διάρκεια της τελευταίας τριετίας, η φετινή φιναλίστ βιώνει τα απίστευτα και πλέον διατηρεί διαπροσωπικές σχέσεις με δύο προσωπικότητες που έχουν αφήσει τεράστια παρακαταθήκη στο άθλημα, πάντα με γνώμονα τις ηθικές αξίες. 

Ρακέτες και κοινωνικές ευαισθησίες

Δεν είναι λίγες οι φορές που η 18χρονη έχει δείξει το... άλλο της, ευαίσθητο πρόσωπο, είτε μιλάμε για τα social media είτε ζωντανά, στα μεγαλύτερα court του πλανήτη. Τελευταίο στιγμιότυπο το προ ολίγων ημερών μήνυμα, όταν με την πρόκριση της στον μεγάλο τελικό του Roland Garros έγραψε με μαρκαδόρο στην κάμερα του αγώνα το εξής μήνυμα: «Eιρήνη, τέρμα στις επιθέσεις με όπλα» , υπογράφοντας στην συνέχεια με το ονοματεπώνυμο της!Aφορμή, αποτέλεσε προφανώς η τραγωδία με τους έντεκα νεκρούς σε σχολείο του Τέξας... 

«Κάθε μέλος της LGBTQ κοινότητας που γνωρίζω ήταν μέλος από μικρή ηλικία. Πρέπει να μιλάμε για αυτό, όπως και για το Black Live Matters»

Τοποθέτηση της με αφορμή την πρόσφατη πρόταση στην πολιτεία της Φλόριντα για να μην αναφέρεται στα σχολεία η λέξη gay. Συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό να γίνονται συζητήσεις γύρω από το ζήτημα, όπως και για τα δικαιώματα υπέρ των μαύρων στα οποία είχε σταθεί προ διετίας. Θέλει σίγουρα θάρρος για να πάρει κάποιος δημόσια θέση πάνω στα λεπτά αυτά ζητήματα, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα έφηβο δημόσιο πρόσωπο. Η «Κόκο» όμως δεν φαίνεται να μασάει τα λόγια της...

Xορός εκατομμυρίων στο grip της

Από τον Οκτώβρη του 2018 έχει υπογράψει εμπορική συμφωνία με μία από τις κορυφαίες και ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρίες ένδυσης, την New Balance, ενώ οι ρακέτες της φέρουν αποκλειστικά την υπογραφή της Head. Τρίτος και καθόλου αμελητέος χορηγός, η Barilla, ο γνωστός κολοσσός στην βιομηχανία των ζυμαρικών, που σπονσοράρει τον Ρότζερ Φέντερερ. Με μόλις τρία χρόνια επαγγελματικής καριέρας έχει ήδη κατορθώσει να φτιάξει περιουσία που αγγίζει τα δύο εκ. ευρώ.

Εν συνεχεία των όσων προαναφέρθηκαν παραπάνω, η Γκοφ καταβάλλει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Μερικοί εξ αυτών αφορούν την διάσωση ζώων, του πληγέντες από τυφώνες, αλλά και την καθαριότητα των ωκεανών.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα κορίτσι πολυπράγμων, η οποία έχει κερδίσει την συμπάθεια των φιλάθλων ολόκληρης της οικουμένης και όχι αδίκως... Χάρμα οφθαλμών οι ικανότητες της στο τένις, αλλά και το background το οποίο συνθέτει αυτή την προσωπικότητα.

Πλέον μένει να δούμε αν θα κατορθώσει να ολοκληρώσει το όμορφο παραμύθι, απέναντι στην κορυφαία Τσέχα Σφιόντεκ. που φιγουράρει στο Νο1 της παγκόσμια κατάταξης. Η συνέχεια στο χωμάτινο court Philippe - Chatrier...


Αντώνης Νιανιάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0