World Sports

Ξεκίνημα στο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων με ατομικά ρεκόρ από Φωτοπούλου και Χαϊτίδου στο μήκος Γυναικών (video)

Ξεκίνημα στο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων με ατομικά ρεκόρ από Φωτοπούλου και Χαϊτίδου στο μήκος Γυναικών (video)

Το 12ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων, που διεξάγεται στο Δημοτικό στάδιο Καλλιθέας, άρχισε με σημαντικές επιδόσεις στο μήκος Γυναικών. Η Κύπρια Φιλίππα Φωτοπούλου έκανε εξαιρετική εμφάνιση, πετυχαίνοντας άλμα στα 6,79μ. ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Βασιλική Χαϊτίδου, η οποία πέτυχε επίσης νέο ατομικό ρεκόρ με 6,49μ. .

Με εξαιρετικό τρόπο ξεκίνησε το 12ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων στο Δημοτικό στάδιο Καλλιθέας, καθώς είχαμε δύο σημαντικές επιδόσεις στο μήκος Γυναικών. Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρια πρωταθλήτρια Φιλίππα Φωτοπούλου έκανε άλμα στα 6,79μ. σπάζοντας το ατομικό ρεκόρ της στα 6,61μ. που είχε σημειώσει τέλη Απριλίου στην Αντουχάρ.

Νέο ατομικό ρεκόρ είχαμε και από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Βασιλική Χαϊτίδου, η οποία πραγματοποίησε άλμα στα 6,49μ. καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοσή της στα 6,36μ. .

Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε η Οκσάνα Μαρτίνοβα από την Ουκρανία  με επίδοση στα 6,41μ.

Φιλίππα Φωτοπούλου στο BN Sports: «Περίμενα αυτή την επίδοση - Μακάρι να έρθω πάλι του χρόνου και να κάνω ρεκόρ»

-Εξαιρετική επίδοση, είναι κάτι που περίμενες;

Το περίμενα είναι η αλήθεια, ήθελα να κάνω μία επίδοση που θα βελτίωνε την κατάταξή μου για το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο και επιτέλους βγήκε, μου είχε βγάλει την ψυχή (γέλια…).

-Επομένως οι προπονήσεις σου έδειχναν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ήσουν καλά προετοιμασμένη

Ναι ήμουν αρκετά καλά προετοιμασμένη, βέβαια μπήκα στον αγώνα «κάπως», ήμουν λίγο στον κόσμο μου, μετά όμως νομίζω σοβάρεψα και μπήκα πιο δυνατά.

-Πως είδες την διοργάνωση εδώ στην Καλλιθέα;

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στο συγκεκριμένο Meeting και μου άρεσε πολύ σαν εμπειρία και το γήπεδο και με μεγάλη χαρά θα ερχόμουν ξανά. Μακάρι να έρθω πάλι και να κάνω ξανά ατομικό ρεκόρ!

-Οι επόμενοι στόχοι σου;

Επόμενος μεγάλος στόχος είναι μία θέση στην τελική δωδεκάδα στο Παγκόσμιο όπως και στο Πανευρωπαϊκό που είναι τον Αύγουστο.

 Screenshot_2022-05-25-21-45-21-608_com.viber.voip.jpg

Βασιλική Χαϊτίδου στο BN Sports: «Κάθε φορά κάνω ατομικό ρεκόρ στην Καλλιθέα - Πιστέυω σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις»

-Νέο ατομικό ρεκόρ, ήσουν προετοιμασμένη γι’αυτή την επίδοση;

Είναι κάτι που περίμενα και ήθελα πολύ και χαίρομαι ιδιαίτερα που το κατάφερα. Το πίστευα το ρεκόρ και ήμουν προετοιμασμένη κατάλληλα γι’αυτό.

-Πως σου φάνηκε η διοργάνωση;

Πολύ ωραία, η αλήθεια είναι εδώ κάνω κάθε φορά ατομικό ρεκόρ οπότε είναι κάτι σαν γούρι, μου πάει το μπλέ μάλλον (γέλια…).

-Τα πλάνα σου για την συνέχεια;

Εντάξει νομίζω έχω σαν στόχο να κάνω όσο καλύτερη επίδοση γίνεται, κάθε χρόνο βελτιώνομαι, επομένως αυτό που θέλω είναι η συμμετοχή σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Πίστεύω σε ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

1653496562620_1.jpg


Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μήκος Γυναικών: Φιλίππα Φωτοπούλου (Κύπρος) 6,79μ., Βασιλική Χαϊτίδου 6,49μ., Οκσάνα Μαρτίνοβα (Ουκρανία) 6,41μ., Αναστασία Σαρλάνη 6,28μ., Μαεγί Νταλμά (Γαλλία) 6,28μ., Ναταλία Μπέση 6,12μ., Μαρία Στεφανοπούλου 5,93μ., Κλερ Ατζοπάρντι (Μάλτα) 5,86μ., Παντελίτσα Χαραλάμπους (Κύπρος) 5,85μ.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0