World Sports

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 8-10: Ο Βόγκελ του στέρησε τον «τελικό» και το Βελιγράδι απομακρύνεται (video)

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 8-10: Ο Βόγκελ του στέρησε τον «τελικό» και το Βελιγράδι απομακρύνεται (video)

Στην ίδια πισίνα που το ελληνικό πόλο έζησε τεράστιες στιγμές την προηγούμενη εβδομάδα, οι άνδρες του Ολυμπιακού δυστυχώς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων (8-10) και μετά από αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται πως δυσκολεύει αρκετά η επιβίβαση στο «τρένο» για το Βελιγράδι.

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ νευρικά και το σκορ στο πρώτο οκτάλεπτο έμεινε χαμηλά (1-1). Οι άμυνες ήταν αυτές που είχαν τον πρώτο λόγο και από την αρχή φάνηκε ότι η αναμέτρηση θα εξελισσόταν σε ντέρμπι. Οι Ούγγροι πήραν προβάδισμα νωρίς με γκολ στον παίκτη παραπάνω ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με το ίδιο νόμισμα επτά λεπτά μετά την έναρξη με τον αρχηγό, Γιάννη Φουντούλη.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο δεν άλλαξε ιδιαίτερα η εικόνα, παρά μόνο η παραγωγικότητα, με τις δυο ομάδες να μη μπορούν να «ακουμπήσουν» τη μπάλα στο φουνταριστό. Σαν να μην έφτανε αυτό, η άμυνα της Φερεντσβάρος είχε προσαρμοστεί ιδανικά στα «βαριά χαρτιά» (Φιλίποβιτς, Φουντούλης) των Πειραιωτών. Έτσι, και με δεδομένη την σκληρή άμυνα και τις αρκετές εκατέρωθεν αποβολές, ο μόνος τρόπος επίτευξης τέρματος ήταν στον παίκτη παραπάνω. Σημαντικό σημείο που εν τέλει κόστισε, ήταν η οριστική αποβολή του Γιώργου Δερβίση με 3 ποινές.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι δυο ομάδες βρήκαν και εναλλακτικούς τρόπους να απειλήσουν με τους φουνταριστούς να ενεργοποιούνται περισσότερο. Παρόλα αυτά οι αποβολές είχαν τον πρώτο λόγο. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσες περισσότερες πρωτοβουλίες έπαιρναν οι κορυφαίοι παίκτες των δυο μονομάχων, με τον Φιλίπ Φιλίποβιτς και Ντένες Βάργκα να παίρνουν φωτιά. Οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι τα μισά της περιόδου όμως οι Ούγγροι εκμεταλεύτηκαν κάθε ευκαρία που τους δόθηκε από την ελληνική άμυνα και απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα τριών τερμάτων ενόψει της τελευταίας περιόδου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Θοδωρής Βλάχος αποφάσισε να αλλάξει τερματοφύλακα και αντικατέστησε τον ασταθή σήμερα Μάρκο Μπίγιατς με το Μάνο Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε πολύ στην άμυνα αλλά στην επίθεση δεν μπόρεσε να βρει νωρίς αντίδοτο. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο εξαιρετικός τερματοφύλακας των Μαγυάρων, Βόγκελ. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν μακριά από το γκολ δέκα ολόκληρα λεπτά και φυσιολογικά ηττήθηκαν. Οι πολίστες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν μια ύστατη προσπάθεια και μείωσαν στο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο. Στο τέλος όμως, ο σπουδαίος Βάμος, ο οποίος δεν είχε σκοράρει σε όλο το ματς, πέτυχε το δέκατο τέρμα της ομάδας του και έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων.

Η διαφορά στον παίκτη παραπάνω (6/16 από τη μια, 7/11 από την άλλη) και ο Βόγκελ έδωσαν τη νίκη στη Φερεντσβάρος, η οποία πλέον κρατά στα χέρια της την υπόθεση πρόκριση στο Final-8.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 3, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος 1, Ζερδεβάς

Φερεντσβάρος (Βάργκα): Ζάκονι, Γκαμπόρ, Μόλναρ 2, Μερκούλοβ, Βάμος 1, Ούμποβιτς 1, Φέκετε, Βίκβαρι 3, Νέμεθ 1, Βάργκα 2, Γιάνσικ, Νταμόντε, Βόγκελ

Οκτάλεπτα: 1 - 1, 3 - 3, 2 - 5, 2 – 1

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0