World Sports

Formula 1: Ταχύτερος ο Γκασλί στην πρώτη μέρα των δοκιμαστικών τεστ

tags :
Formula 1: Ταχύτερος ο Γκασλί στην πρώτη μέρα των δοκιμαστικών τεστ

Η Formula 1 είναι επίσημα και πάλι εδώ! Τα δοκιμαστικά τεστ στην πίστα του Σακχίρ ξεκίνησαν, με τον Πιέρ Γκασλί της Alpha Tauri να ξεχωρίζει στην πρώτη ημέρα.

Η έναρξη της σεζόν στην Formula 1 είναι προ των πυλών, με το πρώτο Grand Prix να είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 18-20 Μαρτίου. Οι οδηγοί αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν τον δεύτερο γύρο τεστ στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν. Στην πρώτη ημέρα των δοκιμών αυτών, ξεχώρισε η ταχύτερη προσπάθεια του Πιερ Γκασλί, καθώς και τα sidepods της Mercedes. Ο Σέρχιο Πέρεθ πραγματοποίησε τους περισσότερους γύρους (138), ενώ έξι ομάδες ολοκλήρωσαν τουλάχιστον 100. Άτυχη η Haas που στα πρωινά τεστ δεν πήρε μέρος, λόγω της απουσίας του εξοπλισμού, ωστόσο έχει λάβει ειδική άδεια από την FIA για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Στο πρωινό σκέλος των δοκιμαστικών, ήταν γνωστό πως η Haas δε θα έπαιρνε μέρος καθώς ο εξοπλισμός της άργησε να φτάσει. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, την παράσταση φυσικά έκλεψαν τα sidepods της νέας Mercedes W13. Στα social media ειδικά επικράτησε παροξυσμός, με τους φαν της ομάδας να επικεντρώνονται στην «βάφτιση» των pods.

Στο αγωνιστικό σκέλος, σχεδόν όλοι οι οδηγοί αντιμετώπισαν προβλήματα με την πίστα, καθώς η φύση της πίστας του Σακχίρ είναι εντελώς διαφορετική από του Μπαχρέιν, με αποτέλεσμα να έχουν «εξόδους» κυρίως στην στροφή 14. Μάλιστα, η McLaren εμφάνισε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης, πραγματοποιώντας τους λιγότερους γύρους.

Στο απογευματινό σκέλος, η Haas έκανε την εμφάνισή κανονικά, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες με γνώμονα τα πρωινά δοκιμαστικά πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές στο στήσιμο των μονοθεσίων τους. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να διακόψουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα τις προσπάθειες τους, καθώς λόγω θραυσμάτων από το μονοθέσιο του Λανς Στρολ, είχαμε κόκκινη σημαία.

Προς το τέλος των δοκιμών, ο Πιερ Γκασλί ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να πραγματοποιήσει τον κορυφαίο χρόνο με 1:33.902, προσπερνώντας τις δύο Ferrari. Τα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν όταν ο Πέρεζ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και κόλλησε στην αμμοπαγίδα.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη της πρώτης ημέρας:

Η δράση συνεχίζεται την Παρασκευή 11 Μαρτίου με την δεύτερη μέρα των δοκιμών

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0