World Sports

Davis Cup: Τεράστια νίκη για τον Θάνο ισοφάριση της Ελλάδας σε 2-2 κόντρα στην Τζαμάικα!

Davis Cup: Τεράστια νίκη για τον Θάνο ισοφάριση της Ελλάδας σε 2-2 κόντρα στην Τζαμάικα!

Ο Αριστοτέλης Θάνος πραγματοποιώντας μεγάλη εμφάνιση επικράτησε 2-0 σετ κόντρα στον Μπλέιζ Μπίκνελ και έκανε το 2-2 στη σειρά των αγώνων της Ελλάδας με την Τζαμάικα για το Davis Cup.

O Αριστοτέλης Θάνος, στο καλύτερο ίσως παιχνίδι της καριέρας του, σημείωσε μια τεράστια με 6-4, 6-4 κόντρα στον Μπλέιζ Μπίκνελ ισοφαρίζοντας τη σειρά των αγώνων σε 2-2!

Η κρίσιμη αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Θάνο να σβήνει το 1o break-point του αγώνα φτάνοντας σε ένα μεγάλο hold (1-1), ενώ αμέσως μετά κατάφερε να βρει break (2-1) μετά από 3 break-point και τον Μπίκνελ να χάνει την πλάγια γραμμή με το forehand!

O Τζαμαϊκανός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα παίρνοντας προβάδισμα με 0/30, αλλά ο Θάνος με 4 σερί πόντους έφτασε σ’ ένα ακόμα μεγάλο hold φτάνοντας στο 3-1.

Είναι ένα σημείο που ο Θάνος μπορεί να μη βρίσκει εύκολα πρώτα service (50%), αλλά όταν το κάνει είναι αρκετά συνεπής στους κερδισμένους πόντους (71%), σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό του Μπίκνελ που ήταν στο 58%.

Αυτό άλλωστε τον βοήθησε στο να κρατήσει και στη συνέχεια το service του διατηρώντας το προβάδισμα των 2 games (5-3), αν και στο 7ο game απείλησε και πάλι με break (30/40) με τον Μπίκνελ ωστόσο να φτάνει σε hold.

Ο Θάνος κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος του set το οποίο και κατέκτησε με 6-4 κάνοντας το 1-0.

Απίθανο break και τέλος

Στο 2ο set ο δις πρωταθλητής Ελλάδος θα συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Μεγάλη πίεση στο service του Μπίκνελ, συνέπεια στο δικό του, κρατήματα στα ράλι, εξαιρετικά drop-shots και σταθερότητα στις μάχες του φιλέ.

Ο Τζαμαϊκανός δεν άντεξε στην πίεση του Θάνου ο οποίος έφτασε στο break στο 7ο game κάνοντας το 4-3 και αμέσως μετά με ένα εύκολο hold πήρε σημαντικό προβάδισμα με 5-3.

Ο Θάνος δεν σταμάτησε. Πίεσε αρκετά και στο επόμενο game φτάνοντας μάλιστα σε 2 match-points τα οποία έσβησε ο Μπίκνελ μειώνοντας σε 5-4.

Ο Τζαμαϊκανός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, ρίσκαρε στο service-game του Θάνου, έφτασε έναν πόντο μακριά από το break (30/40), αλλά ο Θάνος με τρεις σερί πόντους σφράγισε τη νίκη, αλλά την ισοφάριση στο tie σε 2-2.

Στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι θα αναμετρηθούν ο Πέτρος Τσιτσιπάς με τον Ρόουλαντ Φίλιπς.

ΠΗΓΗ: Tennis24

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0