World Sports

Πρώτη νίκη η Εθνική - Με το ίδιο νόμισμα την Ουγγαρία για το 16-10!

Πρώτη νίκη η Εθνική - Με το ίδιο νόμισμα την Ουγγαρία για το 16-10!
Η Εθνική μας ομάδα κέρδισε με 16-10 την Ουγγαρία, μετά την ήττα της τη Μεγάλη Δευτέρα (06/04), και πέτυχε το βαθμολογικό της restart για τη διεκδίκηση του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματος στις θέσεις 1-4.  
Την πρώτη της νίκη επί της Ουγγαρίας πέτυχε η Εθνική μας ομάδα, μετά την ήττα της Μεγάλης Δευτέρας (06/04) από τους Μαγυάρους και σε συνδυασμό με την πρώτη νίκη στη διοργάνωση επί της Σερβίας ελπίζει για την καλύτερη δυνατή βαθμολογική κατάληξη, με το τελευταίο ματς να είναι κόντρα στην Ισπανία. 

Η Ουγγαρία κέρδισε το σπριντ αλλά έχασε την πρώτη επίθεση. Η Ελλάδα έδειξε αμέσως τις προθέσεις της από την άμυνα. Ο Ζερδεβάς είπε «όχι» στην έξυπνη ουγγρική επίθεση, και στον παραπάνω ο Γκίλλας άνοιξε το σκορ με βολίδα (1-0). Ο Αργυρόπουλος από περιφέρεια έκανε το +2 (2-0), και ο Χατζής σκόραρε σε νέο παραπάνω (3-0). Η Ουγγαρία απείλησε με πέναλτι, αλλά ο Ζερδεβάς απέκρουσε. Στο φινάλε ο Χατζής σκόραρε ξανά σε παραπάνω για το 4-0, ενώ η Ελλάδα έβγαλε σπουδαία άμυνα με επέμβαση Ζερδεβά στη δεύτερη ουγγρική επίθεση με λιγότερο. 

Η Ουγγαρία σκόραρε από την πρώτη κιόλας επίθεση με τον Φέκετε (4-1). Ο Καλογερόπουλος απάντησε άμεσα σε παραπάνω (5-1), και ακολούθησε γκολάρα στο γάμα για το +5 (6-1). Η Ουγγαρία μείωσε με τον Γιάνσικ από περιφέρεια και νέο γκολ από τον Μπούριαν (7-3), αλλά ο Πούρος με βολίδα επανέφερε το +5 (8-3). Ο Σπάχιτς στο τέλος του οκταλέπτου εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τσόμα και από τα 2μ έγραψε το +6 για το 9-3 που έκλεισε το ημίχρονο. 

Η Ελλάδα κέρδισε το πρώτο της σπριντ με τον Χατζή. Μετά από μία άγονη φάση για κάθε πλευρά, η Ουγγαρία μείωσε σε παραπάνω με τον Νάγκι (9-4). Ο Αργυρόπουλος απάντησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης (10-4), και ο Γκίλλας στη δεύτερη διαδοχική επίθεση σε παραπάνω έκανε το +7 (11-4). Στο διάστημα αυτό ο Ζερδεβάς κράτησε τα «μπόσικα» με σειρά από αποκρούσεις που κράτησαν άθικτο το ελληνικό προβάδισμα. Στα τελευταία δύο λεπτά όμως η Ουγγαρία βρήκε ρυθμό: ο Λουγκόσι μείωσε με γυριστό γκολ από το κέντρο (11-5), ο Βίγκβαρι σκόραρε με ωραίο σουτ από περιφέρεια (11-6), και στη συνέχεια ο δεύτερος αδερφός Βίγκβαρι ολοκλήρωσε ένα σερί 0-3 με γρήγορο γκολ (11-7). Το δοκάρι του Γκίλλα στο φινάλε εμπόδισε την Ελλάδα να κλείσει το οκτάλεπτο με μεγαλύτερη διαφορά, και έτσι η Ουγγαρία μπήκε στην τελευταία περίοδο με -4 στο σκορ. 

Η Ουγγαρία κέρδισε το σπριντ αλλά ο Βάργκα έκανε αμέσως επιθετικό φάουλ. Η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την κατοχή: ο Σπάχιτς πήρε ριμπάουντ και σκόραρε από τα 2μ (12-7), ο Αργυρόπουλος με μαγικό γκολ σε σούπερ κόντρα επίθεση έκανε το +6 (13-7), και ο Πούρος ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό σερί 3-0 για double score (14-7). Η Ουγγαρία μείωσε με τον Μπούριαν (14-8), αλλά η Ελλάδα απάντησε αμέσως με έξυπνη λόμπα του Χατζή μετά από σπουδαία συνεργασία με τον Πούρο (15-8). O Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Βόγκελ απέκρουσε το σουτ του Γκίλλα. Η Ελλάδα κατέγραψε και το δέκατο μπλοκ της, ενώ ο Γαρδίκας αποχώρησε με τρίτο φάουλ. Ο Φέκετε μείωσε για την Ουγγαρία στο τελευταίο λεπτό (15-9), ο Πούρος απάντησε με τρομερό γκολ σε παραπάνω στην τελευταία ελληνική επίθεση (16-9). Ο Βίγκβαρι όμως σκόραρε στον παραπάνω στα τελευταία δευτερόλεπτα για το τελικό 16-10. 

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 5-3, 2-4, 5-3


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης