World Sports

Ο Εθνικός Πειραιά έτοιμος για ευρωπαϊκή Κούπα μετά από 12 χρόνια!

Ο Εθνικός Πειραιά έτοιμος για ευρωπαϊκή Κούπα μετά από 12 χρόνια!

Η γυναικεία ομάδα του Εθνικού Πειραιά προκρίθηκε στον τελικό του LEN Trophy και θα βρεθεί κοντά στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, για πρώτη φορά μετά από εκείνον του 2010.

Τα όνειρα έχουν τρία στάδια. Στο πρώτο τα δημιουργείς, στο δεύτερο τα κυνηγάς και στο τρίτο αν είσαι και λίγο τυχερός τα κατακτάς. Έτσι λοιπόν και ο Εθνικός Πειραιά, ονειρεύτηκε, κυνήγησε και τώρα είναι έτοιμος για κατάκτηση! Η γυναικεία ομάδα των κυανόλευκων, δείχνει από την αρχή της χρονιάς πως επιδιώκει να φτιάξει κάτι το σημαντικό, κάτι το σημαντικό, και έτσι και έκανε. Η ομάδα έκανε σημαντικές προσθήκες στην αρχή της σεζόν, ιδιαίτερα αυτές των ξένων παικτριών με κυριότερες, της Άσλει Τζόνσον η οποία θεωρείται η καλύτερη τερματοφύλακας στον πλανήτη, αλλά και της σπουδαία Ελληνοαμερικανίδας περιφερειακού, της Στεφανίας Χαραλαμπίδη.

273733700_290832553039890_5410809206073128588_n_1.jpg

Ο Εθνικός άρχισε καταπληκτικά τη σεζόν στη LEN Euroleague, στα 3 πρώτα παιχνίδια έκανε 2 νίκες και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτισσες συγκεκριμένα νίκησαν την Ιταλική Ρόμα με 14-5 και την Ισπανική Τεράσα με 8-7 και ηττήθηκαν μόνο από το συμπολίτη Ολυμπιακό. Στη συνέχεια ο Εθνικός βρέθηκε επάνω στο φαβορί της διοργάνωσης, την Καταλανική Σαμπαντέλ, η οποία διαθέτει και την καλύτερη παίκτρια του κόσμου την Μάγκι Στέφενς (συμπαίκτρια της Άσλει Τζόνσον στην Εθνική Ομάδα της Αμερικής). Ο Εθνικός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις αλλά δε τα κατάφερε και αποκλείστηκε με 2 ήττες. Ωστόσο με την ήττα αυτή βρέθηκε στο Final Four του LEN Trophy. Και εδώ ήρθε η τύχη, που πάντα χρειάζεται. Ο Εθνικός θα γλυτώσει την ημιτελική φάση αφού προκρίθηκε απευθείας στον τελικό, λόγω αποκλεισμού από την διοργάνωση των ρωσικών ομάδων, των Κίνεφ Κίρισι και Ουραλότσκα. Τώρα ο Εθνικός περιμένει στον τελικό της Ουγγρική Ντουναϊσβάρος, ο οποία αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό με 2 ήττες.

Στους φίλους του Εθνικού ξυπνούν μνήμες από το 2010. Όπως θα γίνει τώρα, έτσι και τότε, ο Εθνικός έδωσε εκτός έδρας το πρώτο παιχνίδι, και στο «Π. Καπαγέρωφ» το δεύτερο. Ο Εθνικός τότε αντιμετώπισε σε διπλούς τελικούς τη Χάντι Μάσισκ. Και ήταν τελικοί, πραγματικό αθλητικό έπος. Ο Εθνικός έχασε στο πρώτο παιχνίδι με ένα γκολ διαφορά, αλλά στον Πειραιά νίκησε επίσης με ένα γκολ 11-10. Η αποστολή του Εθνικού ήταν: 1.Τσουρή (Τ), 2. Κανέτι, 3. Τριβοπούλου, 4. Ιωσιφήσου, 5. Πλούμη, 6. Μπίσμπα, 7. Οικονομοπούλου, 8. Φαν Μπέλκουμ, 9. Καραλόγου, 10. Τετζαλίδου, 11. Κουγιουμτζή, 12. Αρώνη, 13. Μπαλωμενάκη και προπονητής ο Ολλανδός Μάγιερ. Το ματς πήγε στην παράταση και δεν τελείωσε ούτε εκεί, αφού το σκορ πήγε 14-13 υπέρ του Εθνικού! Και τότε ήρθε η ώρα για.... την «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι. Εκεί οι Πειραιώτισσες ήταν ψύχραιμες, επικράτησαν με 4-1 συνολικό σκορ, και έστειλαν τους οπαδούς του «αυτοκράτορα» στον έβδομο ουρανό!

Αυτό αναμένουν με ανυπομονησία όλοι οι φίλοι της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα, με ένα όνειρο 12 χρόνια μετά να ζωντανεύει πιο πολύ από ποτέ.

Φραγκάκης Γιώργος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0