World Sports

Ανατροπή δεδομένων και αποβολή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες

Ανατροπή δεδομένων και αποβολή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Ανατροπή δεδομένων και απαγόρευση συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του ρόλου των δύο χωρών στον πόλεμο με την Ουκρανία, αποφάσισε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC).

Την Τετάρτη η IPC ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί η συμμετοχή σε αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ως ουδέτεροι αθλητές, χωρίς να φέρουν δηλαδή τα χρώματα, τη σημαία ή άλλα εθνικά σύμβολα. Ωστόσο, μόλις λίγα 24ωρα μετά είχαμε «στροφή 180 μοιρών» και τελικά αποκλεισμό.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή δέχτηκε άμεση κριτική από τον κόσμο για την αρχική της απόφαση και αναγκάστηκε να την αλλάξει, ενώ πολλοί αθλητές εξέφρασαν την άρνησή τους να αγωνιστούν δίπλα σε Ρώσους ή Λευκορώσους, κάτι που μπορεί να προκαλούσε χάος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

«Τις τελευταίες 12 ώρες, ένας συντριπτικός αριθμός μελών ήρθαν σε επαφή με εμάς και είπαν ότι εάν δεν επανεξετάσουμε την απόφασή μας, είναι πλέον πιθανό να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες», ήταν τα λόγια του προέδρου της IPC, Άντριου Πάρσονς. Ο ίδιος την Τετάρτη είχε εκδηλώσει την συμπόνοια του προς τον ουκρανικό λαό, αλλά τόνισε πως οι πράξεις του περιορίζοντας από τους κανόνες της διοργάνωσης, κάτι που όμως άλλαξε λίγες ώρες αργότερα και μετά από την δριμεία κριτική που εξέλαβε.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0