World Sports

LEN Euroleague: Οι «γοργόνες» του Ολυμπιακού δείχνουν τον δρόμο των επιτυχιών στο υπερπολυτελές ανδρικό τμήμα

LEN Euroleague: Οι «γοργόνες» του Ολυμπιακού δείχνουν τον δρόμο των επιτυχιών στο υπερπολυτελές ανδρικό τμήμα
Με γνώμονα την παράδοση αλλά και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Παπαστράτειο, το γυναικείο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού εξασφάλισε το εισιτήριο για το Final Four της LEN Euroleague. Ανανεώνοντας το ραντεβού με την κούπα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και παίζοντας ενάντια στις πιθανότητες του.

Τα όσα έχουν καταφέρει οι «ερυθρόλευκες» γοργόνες τον τελευταίο ενάμιση χρόνο αποτελούν προϊόν υπεράνθρωπης προσπάθειας και περίσσιου πάθους. Δείχνοντας τον δρόμο στους άνδρες του Θοδωρή Βλάχου του οποίου το σύνολο αποτελείται από μία μικτή αστέρων.

Το θαύμα που έγινε συνέπεια

Η περσινή σεζόν του COVID-19 δεν άφησε μεγάλα περιθώρια στον Ολυμπιακό για οικονομικά ανοίγματα στον ερασιτέχνη. Μάλλον το αντίθετο συνέβη, με την διοίκηση της ομάδας να ωθείται σε περικοπές που είχε ως συνέπεια, αρκετά τμήματα να βρίσκονται σε μειωμένη αγωνιστική απόδοση. Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε το γυναικείο πόλο, το οποίο με μπροστάρη τον Χάρη Παυλίδη, κατάφερε να κάνει την υπέρβαση.

Από απόλυτο αουτσάιντερ, με την ομάδα να καταφέρνει να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της αδειοδότηση τελευταία στιγμή, μέχρι την κατάκτηση της Euroleague. Μέσω ενός νεανικού ρόστερ και μετά από σκληρή δουλειά, ήρθε ο δρόμος προς την καταξίωση. Εκεί όπου γεννήθηκαν όμορφες ιστορίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αδερφές Πλευρίτου, που πανηγύρισαν αγκαλιά την κούπα στην πισίνα της Βουδαπέστης.

Μέσα στην έδρα της Ντουναϊσβάρος, της τότε φιναλίστ την οποία κατάφεραν να πληγώσουν οι «ερυθρόλευκες» για ακόμη μία χρονιά. Και έχοντας στην τότε σύνθεση τους μονάχα Ελληνίδες αθλήτριες. Φέτος η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μπορεί ο επί 15ετίας προπονητής της ομάδας να μετακόμισε με αστρονομικό συμβόλαιο στην Κίνα, ωστόσο η παρακαταθήκη του φαίνεται να λειτούργησε. Μέσω του Σέρβου τεχνικού Τσίριτς και του συμπαγούς πλέον συνόλου το οποίο διαθέτει.

Παράδειγμα προς μίμηση

Αποτελεί γεγονός ότι η μεγαλύτερη βαρύτητα στον φετινό σχεδιασμό των Πειραιωτών δόθηκε στο ανδρικό τμήμα. Όποιος παρακολουθεί το άθλημα μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί ότι ο Ολυμπιακός έχτισε μία ομάδα γεμάτη αστέρες. Ομάδα... γκαλάκτικος όπως θα λέγαμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Με την προσθήκη ευρωπαίων «γιγάντων» όπως οι Μπίγιατς, Μπουσλιέ και Φιλίποβιτς, έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του, με μακροπρόθεσμο στόχο την εκτός συνόρων διάκριση.

Σε συνδυασμό με τον ήδη υπάρχον εξαιρετικό ελληνικό κορμό, αλλά και με την τεχνογνωσία του κορυφαίου προπονητή Θοδωρή Βλάχου, οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν την επιστροφή στην κορυφή. Όπως γίνεται αντιληπτό οι απαιτήσεις ανεβαίνουν. Η εικόνα μέχρι στιγμής νωχελική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βρίσκεται εκτός στόχων.

Έπειτα από 10 αναμετρήσεις στον Α' όμιλο του LEN Champions League φιγουράρει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μη έχοντας εξασφαλίσει ακόμη την πρόκριση στην οκτάδα. Κάτι το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, με την ομάδα ωστόσο να χρειάζεται να ανεβάσει ρυθμό σε περίπτωση που θέλει να φτάσει στο Final Four. Το επίπεδο δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένο και οι διεκδικητές πολλοί. Μπρέσια, Μπαρτσελονέτα, Προ Ρέκο και Ντουμπρόβνικ αποτελούν μονάχα μερικές από τις αξιοσημείωτες δυνάμεις που μπορούν να του στερήσουν την επιτυχία.

Σε κάθε περίπτωση τα σενάρια φαντάζουν πολλά και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Στον Ολυμπιακό θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι με την πορεία των κοριτσιών, γνωρίζοντας ότι διαθέτουν ένα εκ των κορυφαίων τμημάτων υδατοσφαίρισης στην Ευρώπη. Η φετινή επένδυση στους άνδρες, κρίνει ανεπιτυχή την σεζόν σε περίπτωση μη συμμετοχής στο Final Four. Με γνώμονα τις ψυχωμένες εμφανίσεις των γυναικών αλλά και τις πολύχρονης εμπειρίας του Θοδωρή Βλάχου, ο στόχος φαντάζει εφικτός. Η συνέχεια στην πισίνα...

Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0