World Sports

Στίβος: Ιδανικές συνθήκες, μεγάλη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα

Στίβος: Ιδανικές συνθήκες, μεγάλη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος γίνεται την Κυριακή (20/2) στην Πηγή Τρικάλων, στην πόλη που αγκάλιασε τους αθλητές μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και διαθέτει τις ιδανικές προϋποθέσεις για μια διοργάνωση σαν και αυτή.

Σε μια από τις πιο πολυπληθέστερες διοργανώσεις που έχουν γίνει ποτέ με τη συμμετοχή 850 αθλητών και αθλητριών από 150 σωματεία όλης της χώρας, που έδειξαν τη δίψα τους για δράση. Ο καλός για την εποχή καιρός, η μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη χώρα, η ένθερμη παρουσία του κόσμου, αλλά και η άρτια από όλες τις πλευρές διοργάνωση των αγώνων δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για μια εξαιρετική διοργάνωση.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεπής στο ραντεβού του με τη διοργάνωση έδωσε το παρών στην εκκίνηση και στον σύντομο χαιρετισμό του στάθηκε στη σημασία του αθλητισμού στη ζωή των παιδιών και όχι μόνο, ενώ αναφέρθηκε και στην επιθυμία της Περιφέρειας να συνεχίζει να στηρίζει διοργανώσεις τέτοιου επιπέδου και να δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε να η περιοχή να μπορέσει στο μέλλον να διοργανώσει αγώνες διεθνούς επιπέδου. Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αφού καλωσόρισε τους αθλητές και τις αθλήτριες στην Πηγή Τρικάλων, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη του, αλλά και τη πρόθεση του να δημιουργήσει στην Πηγή ένα ευρωπαϊκό κέντρο υψηλού αθλητισμού. Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ευχαρίστησε όλους όσοι συμβάλλουν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους όσοι μετέχουν στους αγώνες.

Η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) όπως και τον Οκτώβριο έτσι και σήμερα αναδείχθηκε νικήτρια στα 8χλμ. Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος με 27.24. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ παρότι έμεινε εκτός προπονήσεων τον περασμένο μήνα όταν νόσησε με covid-19 κατάφερε να ανακτήσει δυνάμεις και να αναδειχθεί σήμερα νικήτρια με 27.24, επίδοση καλύτερη από αυτή που πέτυχε τον Οκτώβριο. Η Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) σταθερή αξία στις μεσαίες αποστάσεις ήταν δεύτερη με 27.51 και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας), νικήτρια τον Οκτώβριο στις Γυναίκες Κ23, τρίτη  με 28.24.

Το πρόγραμμα της ημέρας άνοιξε με την Μαρία Κάσσου (Παναξιακός ΑΟ) να συνεχίσει το σερί των εξαιρετικών εμφανίσεων. Η νεαρή λίγες ημέρες από το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στα 3.000 μ. δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει πρώτη γραμμή τερματισμού στα 4χλμ. με 13.35 διατηρώντας τη νίκη, που κατέκτησε και στη διοργάνωση του 2021. Δεύτερη στην ίδια απόσταση ήταν οι ΜαρίαΑνθή Βυθούλκα (ΑΟ Πέλωψ) με 14.10 και τρίτη η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής) με 14.30.

Στα 3χλμ. Κ18 η Λεμονιά- Μαρίνα Κιούλου (ΑΕ Μεσογείων) ηγήθηκε της κούρσας από την αρχή και κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις της μέχρι το τέλος επικρατώντας με 10.09. Η νικήτρια της περσινής σεζόν Άλκηστις Γκιβιζίνη (ΑΣ Βεργίνα) κατέλαβε την δεύτερη θέση με 10.14 και η Μαρία Σταυριανού (ΓΣ Παγχιακός) ήταν τρίτη με 10.30.

Στα 4χλμ. Κ18 των Ανδρών ο Γιώργος Τασιούλας (ΑΓΣΙ) λιγότερα από 20μέρα από τον τερματισμό της απόστασης έπεσε και έχασε την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο των νικητών. Ο Ανδρέας Γεωργίου (ΑΣ Αιγίου Αθηνόδωρος) πρόλαβε να τερματίσει πρώτος με 12.08, ενώ από πίσω του ακολούθησαν οι Φίλιππος Γκιζάς -Σιώμος (ΑΓΣΙ) με 12.11 και τρίτος ο Διονύσης Καψάλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 12.12. Ο Τασιούλας κατάφερε τελικά να περάσει τέταρτος τη γραμμή τερματισμού με 12.17.

Η Ιφιγένεια Κασκανιώτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος διανύοντας την απόσταση των 6χλμ. Γυναικών Κ23 σε 20.53. Η αθλήτρια άφησε πίσω της την Καλλιόπη Σκαρπέτη (ΠΓΣ) με 21.28 και την Ιωάννα Πέτρου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 21.37

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0