World Sports

Λευτέρης Αυγενάκης: «Αυστηροποίηση για να περιορίσουμε σε μέγιστο βαθμό τα περιστατικά βίας»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Αυστηροποίηση για να περιορίσουμε σε μέγιστο βαθμό τα περιστατικά βίας»
Το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο αθλητισμού συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τους Προέδρους των τεσσάρων Λιγκών, τους Γιώργο Μποροβήλο, Λεωνίδα Λεουτσάκο, Βαγγέλη Γαλατσόπουλος και Παντελή Ταρνατώρο. 

Το μεσημέρι της Τρίτης (8/2) πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο αθλητισμού συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με τους Προέδρους των τεσσάρων Λιγκών (Super League 1 - Γιώργος Μποροβήλος, Super League 2 - Λεωνίδας Λεουτσάκος, ΕΣΑΚΕ - Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ΕΣΑΠ - Παντελής Ταρνατώρος). Αμέσως μετά τη συνάντηση προέβη σε δηλώσεις.

«Ανταλλάξαμε απόψεις. Έχουν εμπειρία και γνώση και ειδικά οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Μιλάμε για την αυστηροποίηση στο πλαίσιο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων και την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα για να περιορίσουμε σε μέγιστο βαθμό τα περιστατικά βίας.

Θυμίζω πως η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών κατάφερε και λειτουργεί ο μηχανισμός ενίσχυσης. Έχουν εισπράξει ήδη το ποσό των 31 εκατομμυρίων οι επαγγελματικές ομάδες. Και άλλα 31+13.5 εκατ. στις αρχές του 2021 που έχει πάρει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας σε 2,5 με 3 μήνες από τώρα με το Υπουργείο Οικονομικών. Θα υπάρξουν και μερικές βελτιώσεις στο σύστημα. Και αυτό ώστε να έχουμε επίσημη ενημέρωση για το πως πάει το σύστημα αυτό και για να έχουμε επίσημες ενημερώσεις. Θυμίζω τις μειώσεις ΦΠΑ σε εισιτήρια και συμβόλαια.

Στόχος είναι η ύπαρξη σε ετήσια βάση μίας σταθερής χρηματοδότησης. Το ευχάριστο είναι πως ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί. Καταλαβαίνω την αγωνία και τα προβλήματά τους με τον μειωμένο αριθμό φιλάθλων στις κερκίδες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για να μιλήσουμε με πιο συγκεκριμένα νούμερα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός αθλητισμού.

Μποροβήλος: «Θα παίξει ρόλο και η τιμωρία φυσικών προσώπων»

Ο Γιώργος Μποροβήλος σχολίασε: «Έγινε μία εποικοδομητική κουβέντα για το θέμα της βίας. Το δεύτερο σκέλος ήταν το θέμα του στοιχήματος που έχει να κάνει με την ενίσχυση των ομάδων. Είδαμε το πρόβλημα στις ομάδες με την ελλιπή παρουσία των φιλάθλων που συμπαρασύρει και άλλα προβλήματα όπως με χορηγούς και αξιώσεις κατόχων διαρκείας. Είπαμε να συναντηθούμε μετά από 2,5 με 3 μήνες για περισσότερα δεδομένα για να υπάρξει μία οικονομική ανακούφιση.

Σίγουρα και οι ομάδες θα κάνουν ενέργειες. Πολλές φορές οι συνέπειες είναι βαρύτατες για τις ομάδες. Για εμάς τις ΠΑΕ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η τιμωρία φυσικών προσώπων. Να δούμε κάποια βελτίωση. Πέραν των ΠΑΕ, πρέπει να τιμωρούνται και φυσικά πρόσωπα. Όταν δεν υπάρχει τιμωρία σε φυσικό πρόσωπο με παραβατική συμπεριφορά και αυτή επαναλαμβάνεται και έχει μιμητές. Να συνδράμουμε και στις Λέσχες. Και στο θέμα με τις Λέσχες. Με νομιμότητα και έλεγχο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0