World Sports

Κέρδισε με άνεση και στην Τουρκία η... απόλυτη Εθνική χάντμπολ

Κέρδισε με άνεση και στην Τουρκία η... απόλυτη Εθνική χάντμπολ

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ επικράτησε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Τουρκία!

Εντυπωσιακή σε ακόμα ένα παιχνίδι της η Εθνική ομάδα χάντμπολκέρδισε με άνεση και την Τουρκία που «καιγόταν» για τους βαθμούς με 28-20 στο Ακσαράι της Καππαδοκίας, ολοκληρώνοντας έτσι με το απόλυτο των νικών (6 στα 6) τις υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο τις πρώτης προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023! Κορυφαίοι για την Εθνική μας οι Πασσιάς (7 γκολ) και Κωστακίδης (6 γκολ σε 6 σουτ).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική φορά που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ σε ολόκληρη την αναμέτρηση, αφού η Εθνική μας αντέδρασε άμεσα και με... μπροστάριδες τους Πασσιά και Κρητικό πήρε προβάδισμα με 2-6 στο 14'. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να πλησιάσουν και μείωσαν σε 8-10, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα δεν πτοήθηκε και με γκολ του Αραμπατζή ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 11-14.

 
Παρόμοια η εικόνα της αναμέτρησης και στο δεύτερο μέρος, με την Τουρκία να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εθνική μας. Ο Πασσιάς σκόραρε για το 14-20 στο 44', με την Εθνική μας να κρατάει με άνεση το προβάδισμα μέχρι τέλους και με το τελικό 20-28 ολοκλήρωσε ως... «απόλυτη» την παρουσία της στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ελλάδα (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης 6, Τζωρτζίνης 2, Λιάπης 2, Μάλλιος 1, Ηλιόπουλος 1, Πασσιάς 7, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 1, Δομπρής 3, Παπάζογλου, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου, Κρητικός, Μπόσκος 4, Αραμπατζής 1, Παπαβασίλης

Τουρκία (Οκάν Χαλάι): Χασίογλου 4, Οζτούρκ 3, Ερντογάν 3, Τινκίρ 2, Μπιτσέρ 2, Τσατκίν 2, Πεκτάς 1, Ερτσεϊλάν 1, Ενγκίν 1, Σιμσάρ 1, Ερσίν, Ιλκμπαχάρ, Ζαμάν, Αραμπατσί, Οσμουσιούλ, Γκιουνάι

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0