World Sports

Euroleague: Δύσκολη κλήρωση για Ολυμπιακό και Εθνικό

Euroleague: Δύσκολη κλήρωση για Ολυμπιακό και Εθνικό
Στο περιθώριο του σημερινού (18:30) αγώνα του Ολυμπιακού με την Κίνεφ Κίρισι, για το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στη γυναικεία υδατοσφαίριση, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στον Πειραιά η κλήρωση της προημιτελικής φάσης της Euroleague, που έβαλε στα... δύσκολα τις δύο ελληνικές ομάδες.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ουγγρική Ντουναϊβάρος, σε μία επανάληψη του περσινού τελικού της διοργάνωσης στη Βουδαπέστη, όταν οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν 7-6 και κατέκτησαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους το τρόπαιο. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στον Πειραιά, στις 5 Φεβρουαρίου, και η ρεβάνς στις 26/2 στην Ουγγαρία.

Ακόμη πιο δύσκολη ήταν η κλήρωση για τον Εθνικό, ο οποίος θα βρει στο δρόμο του την πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Σαμπαντέλ, που έχει στις τάξεις την Αμερικανίδα Μάγκι Στέφενς (κορυφαία πολίστρια του κόσμου για το 2021 από τη FINA). Και σε αυτό το ζευγάρι, το πρώτο ματς θα γίνει στον Πειραιά και η ρεβάνς στην Ισπανία.

Υπενθυμίζεται ότι οι νικητές των διπλών προημιτελικών προκρίνονται στο final-4 της Euroleague, ενώ οι ηττημένοι θα διεκδικήσουν το LEN Trophy.

Τα ζευγάρια των προημιτελικών:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ντουναϊβάρος (Ουγγαρία)
ΕΘΝΙΚΟΣ- Σαμπαντέλ (Ισπανία)
Κίνεφ Κίρισι (Ρωσία)-Ουίπεστ (Ουγγαρία)
Πάντοβα (Ιταλία)-Ντιναμό Ουραλότσκα (Ρωσία)

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0