World Sports

Πόλο: Άντεξε παρά τα προβλήματα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γιάντραν Σπλιτ (video)

Πόλο: Άντεξε παρά τα προβλήματα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Γιάντραν Σπλιτ (video)

Ούτε τα προβλήματα και οι απουσίες, ούτε το γεγονός ότι έπαιξε χωρίς κλασικό φουνταριστό, στάθηκαν ικανά να «φρενάρουν» την προέλαση του Ολυμπιακού στο Champions League υδατοσφαίρισης.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 12-10 της κροατικής Γιάντραν Σπλιτ στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε αγώνες και παραμένουν στην κορυφή του Α΄ ομίλου, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην εξασφάλιση του εισιτηρίου για το final-4 του Βελιγραδίου.

Με τον Κώστα Μουρίκη εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού και τον Χριστόδουλο Κολόμβο να δηλώνεται για τυπικούς λόγους (μόλις ξανάρχισε προπονήσεις μετά από ένα και πλέον μήνα που ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα υγείας), ο Θοδωρής Βλάχος «επιστράτευσε» τους -αμυντικούς- Αντρο Μπούσλιε και Κώστα Γούβη για να καλύψουν τη θέση του φουνταριστού. 

Η Γιάντραν άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεσή της με τον Μπούριτς, αλλά η «ερυθρόλευκη» αντίδραση ήταν άμεση και... καταιγιστική. Με τον Φιλίποβιτς να «εκτελεί» και τους Φουντούλη και Γενηδουνιά να ακολουθούν, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 4-1. Η διαφορά ανέβηκε στα πέντε γκολ (8-3 και 9-4), με τον Φιλίποβτς να έχει ήδη πέντε τέρματα, ενώ στη συνέχεια ο τη... σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Φουντούλης, που με τρία διαδοχικά γκολ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 12-6.

Στην τελευταία περίοδο φάνηκε η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων, καθώς η κούραση «βάρυνε» τις προσπάθειες των Πειραιωτών, σε άμυνα και επίθεση. Η Γιάντραν δεν είχε τίποτα να χάσει και κυνήγησε μία απίθανη ανατροπή, μειώνοντας σε 12-10. Ο Μπίγιατς, όμως, έβαλε την «υπογραφή» του στη νίκη του Ολυμπιακού, κάνοντας μεγάλη απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Ντούζεβιτς, 1΄38΄΄ πριν το τέλος.


Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-3, 4-3, 0-3

Διαιτητές: Τεϊσίδο (Ισπανία), Στανόγεβιτς (Σερβία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Μαθιόπουλος, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 5, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Φιλίποβιτς 5, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

ΓΙΑΝΤΡΑΝ ΣΠΛΙΤ (Μίλε Σμόντλακα): Πόντρουγκ, Μπούριτς 2, Μάρινιτς Κράγκιτς, Τσάγκαλ, Μπούτιτς, Πεϊκοβιτς, Μπούκιτς 2, Χάρκοφ 2, Ντέλιτς 2, Στόγιανατς, Σέτκα 1, Ντούζεβιτς 1, Ανιτς

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0