World Sports

USOPC: «Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ηγηθούν της συζήτησης για τις διεθνείς σχέσεις»

USOPC: «Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ηγηθούν της συζήτησης για τις διεθνείς σχέσεις»
Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών (USOPC) αρνήθηκε να εμπλακεί στη διαμάχη για με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της USOPC, Σάρα Χίρσλαντ, μιλώντας στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της ομάδας των ΗΠΑ, έδωσε το μήνυμα ότι τα μποϊκοτάζ των Ολυμπιακών Αγώνων ουσιαστικά βλάπτουν τους αθλητές και δεν επηρεάζουν τα προβλήματα στις χώρες φιλοξενίας.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κυβερνήσεις του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των δικών μας, και οι αντίστοιχες διπλωματικές ομάδες και εμπειρογνώμονες θα πρέπει να ηγηθούν της συζήτησης για τις διεθνείς σχέσεις. 

Είμαστε επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι παρέχεται στους αθλητές ένα ασφαλές, δίκαιο και ευχάριστο περιβάλλον για να αγωνιστούν και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι μπροστά μας», δήλωσε η Χίρσλαντ. 

Οι ακτιβιστές προέτρεψαν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (4-20 Φεβρουαρίου), δεδομένης της μεταχείρισης των Μουσουλμάνων Ουιγούρων και συμπεριλαμβάνοντας και άλλες ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Κίνα, πάντως, αρνείται όλες τις σχετικές κατηγορίες.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0