World Sports

Κολύμβηση: Η Κλόε ΜακΚάρντελ, αποχώρησε από την ενεργό δράση

Κολύμβηση: Η Κλόε ΜακΚάρντελ, αποχώρησε από την ενεργό δράση
Η κολυμβήτρια μεγάλων αποστάσεων, Κλόε ΜακΚάρντελ, ανακοίνωσε την αποχώρηση της από την ενεργό δράση, αφού κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τις περισσότερες διελεύσεις του καναλιού της Μάγχης.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που αποχωρώ ως βασίλισσα», δήλωσε η Αυστραλή πρωταθλήτρια, στον τηλεοπτικό σταθμό «ABC» της πατρίδας της και πρόσθεσε: «Οι 44 φορές είναι πολλές. Δεν αισθάνομαι υποχρέωση να επιστρέψω, δεν υπάρχει άλλο ρεκόρ που να με ενθουσιάζει».

Η 36χρονη ΜακΚάρντελ, ολοκλήρωσε το εξαντλητικό πέρασμα, περίπου 34 χιλιομέτρων, που χωρίζει την Αγγλία και την Γαλλία για 44η φορά την Τετάρτη (13/10), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 43 διελεύσεων, που είχε από κοινού με τη Βρετανίδα, Αλισον Στρίτερ.


Αφού ξεκίνησε τα ξημερώματα από τις αγγλικές ακτές, έφτασε στον αμμόλοφο «Pointe de la courte» κοντά στο Καλέ, στην βόρεια Γαλλία, μετά από περίπου δέκα ώρες κολύμβησης.

Το πέρασμα της Μάγχης, είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες διαδρομές στον κόσμο, με συχνές και έντονες αλλαγές κατεύθυνσης των ρευμάτων, κάτι που σημαίνει, ότι οι κολυμβητές καλούνται να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα.

Η ΜακΚάρντελ, η οποία μεγάλωσε κοντά στην Μελβούρνη και ζει στο Σίδνεϊ, κατέρριψε το ρεκόρ παρά την λοίμωξη του αναπνευστικού, που την ταλαιπώρησε, όπως γνωστοποίησε με ανάρτηση της στο Facebook, την περασμένη Δευτέρα, λέγοντας ότι «νιώθει πολύ καλά».

«Πρέπει να το κάνεις για την αγάπη του αθλήματος. Ο Μαραθώνιος είναι ένα τόσο καταπληκτικό και συναρπαστικό άθλημα. Είσαι στην φύση και το βρίσκω τόσο διεγερτικό», σχολίασε η ΜακΚάρντελ, η οποία το 2016, ολοκλήρωσε τον μεγαλύτερο ατομικό αγώνα χωρίς βοήθεια, που εγκρίθηκε από την Ομοσπονδία Κολυμβητών Μαραθωνίου, καλύπτοντας 124 χιλιόμετρα στις Μπαχάμες.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0