World Sports

Χόκεϊ: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έγινε μαύρος παίκτης στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας!

Χόκεϊ: Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έγινε μαύρος παίκτης στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας!
Θύμα ρατσισμού από αντίπαλο κατά τη διάρκεια αγώνα έπεσε ο Αμερικανός παίκτης του χόκεϊ, Jalen Smereck, που εμφανίζεται στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Ουκρανίας

Ο επιθετικός της HC Kremenchuk, Andrei Deniskin μιμήθηκε πως ξεφλούδισε και έφαγε μία μπανάνα, κίνηση που είχε στόχο τον Jalen Smereck, πρώην παίκτη των Arizona Coyotes που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της HC Donbass.

Το γεγονός έλαβε μεγάλη έκταση, καθώς ο Αμερικανός παίκτης έγινε θύμα ρατσιστικής επίθεσης βρισκόμενος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα χόκεϊ της Ουκρανίας.

O αντίπαλός του που ενεπλάκη στο γεγονός αποβλήθηκε από τον αγώνα και είναι αντιμέτωπος με περαιτέρω ποινές από τη Λίγκα. Βέβαια, ο Deniskin έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη για τις ενέργειές του, μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις αναρτήσεις να διαγράφονται μετά από λίγη ώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ESPN, ο παίκτης έγραψε αρχικά: «Ήταν μία χειρονομία που κάποιος μπορεί να θεωρήσει προσβολή για μία συγκεκριμένη φυλή».

Η ομάδα του Αμερικανού αθλητή, εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία δηλώνει την πικρία της για το σκηνικό που εκτυλίχθηκε εντός αγωνιστικού χώρου, προσθέτοντας πως «ο ρατσισμός δεν έχει θέση στον αθλητισμό!»

Τα μηνύματα στήριξης δεν έλειψαν και από ανθρώπους που υπήρξαν στον χώρο, με τον άλλοτε παίκτη του NHL και νυν σχολιαστή αγώνων, JT Brown, ο οποίος είναι επίσης μαύρος να λέει: «Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον Smereck. Το άθλημα είναι καλύτερο χάρη σε σένα! Εγώ σε προσέχω και ξέρω πως και άλλοι οπαδοί του χόκεϊ κάνουν το ίδιο».

Ο Smereck, άλλωστε, έχει αποκαλύψει στο παρελθόν κατά την άφιξή του στην Αριζόνα, πως υπήρξε το επίκεντρο έντονου πειράγματος λόγω ενασχόλησής του με το χόκεϊ και όχι κάποιο άλλο άθλημα. Δεν το έβαλε κάτω, όμως, και έχει κάνει μότο του τη φράση «Στο τέλος της ημέρας όλο και κάπου θα με οδηγήσει αυτό»!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0