World Sports

Aphrodite Cup: Άγγιξε το μετάλλιο η Μαρία Δερβίση στο σύνθετο ατομικό

Aphrodite Cup: Άγγιξε το μετάλλιο η Μαρία Δερβίση στο σύνθετο ατομικό
Η Μαρία Δερβίση έχασε για μόλις 0,300 βαθμούς από το βάθρο στο σύνθετο ατομικό του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup.

Μια ανάσα από μία μεγάλη διάκριση έφτασε η Μαρία Δερβίση, η οποία έχασε στις λεπτομέρειες ένα μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό απέναντι σε σπουδαίες ανταγωνίστριες, στο 6ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup, που συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Φάληρο με την συμμετοχή 170 αθλητριών από 15 χώρες.

Η 19χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο σύνθετο ατομικό φτάνοντας τους 90,350 βαθμούς στο σύνολο (στεφάνι: 23,200 β., μπάλα: 24,750 β., κορύνες: 22,900 β., κορδέλα: 19,500 β.) και απέχοντας μόλις 0,300 β. από το βάθρο.

Η Δερβίση, που με την συνολική εμφάνισή της έδειξε έτοιμη να εκπροσωπήσει με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα στην Ιαπωνία, θα είναι παρούσα και στους τέσσερις τελικούς οργάνων του Aphrodite Cup την Κυριακή (26/09).

Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, μαζί με το θερμό χειροκρότημα των θεατών, κέρδισε η καταξιωμένη Ιταλίδα Αλεξάντρα Ατζουρτζουκουλέζε με εκπληκτικά προγράμματα και 97,400 β., μπροστά από την συμπατριώτισσά της Σοφία Ραφαέλι που έκανε δυναμική επιστροφή και τερμάτισε 2η με 94,400 β., ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η εξίσου ταλαντούχα Τατιάνα Βολοζάνινα με 90,650 β..

Το 6o Aphrodite Cup διοργανώνεται από τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, έχοντας ως Θεσμικό Υποστηρικτή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τελώντας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται επίσης από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0