World Sports

Laver Cup: Εξαιρετικός Τσιτσιπάς κάνει το 5-1 για την ευρωπαϊκή ομάδα!

Laver Cup: Εξαιρετικός Τσιτσιπάς κάνει το 5-1 για την ευρωπαϊκή ομάδα!
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Νικ Κύργιου με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και έδωσε... αέρα τεσσάρων πόντων για την ευρωπαϊκή ομάδα στο Laver Cup της Βοστώνης. Ήταν, μάλιστα, η πρώτη νίκη του Έλληνα τενίστα απέναντι στο Νο95 της παγκόσμιας κατάταξης σε σύνολο τριών αναμετρήσεων.

Με τον καλύτερο τρόπο πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο Laver Cup ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικρατώντας του Νικ Κύργιου με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που συναντήθηκαν οι δυο τους στα court, με τον 23χρονο Έλληνα να παίρνει… εκδίκηση για το προηγούμενο 2-0 του αντιπάλου του. Διευρύνει, έτσι, και το προβάδισμα για την ομάδα της Ευρώπης στο τουρνουά της Βοστώνης, που μετά από πέντε αναμετρήσεις βρίσκεται στο 5-1.

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ξεκίνημα του αγώνα (2-1) με δύο love games, αφού υπερασπίστηκε πλήρως τα σερβίς του (8/8). Ο Κύργιος ενδιάμεσα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1.

Ο Στέφανος από την αρχή ένιωθε άνετα να ανεβαίνει κοντά στο φιλέ, γεγονός που αξιοποίησε και στο 3-1, με το πρώτο μπρέικ του σετ.

Με έναν άσσο ο Έλληνας τενίστας διαμόρφωσε το 5-2 στα games, ενώ αμέσως μετά ο Κύργιος μείωσε με δικό του… love game σε 5-3. Αυτή ήταν και η τελευταίααντίσταση που έδειξε ο Ελληνοαυστραλός για το πρώτο σετ, το οποίο κατέληξε στον Τσιτσιπά (6-3).

Στο δεύτερο σετ το σερβίς του Κύργιου λειτούργησε υπέρ του, με τον 26χρονο να κατακτά το 1ο game μετά από μία μάχη… πόντο-πόντο (1-0). Ο Στέφανος ισοφάρισε σε 1-1, ωστόσο, ο αντίπαλος του «μίλησε» ξανά, παίρνοντας κεφάλι με 2-1.

Βέβαια, το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ανέτρεψε το σκηνικό αρκετά γρήγορα, αφού πέρασε μπροστά με μπρέικ κάνοντας το 3-2 στα games.

Στο 4-3, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό game, με τους δύο αθλητές να έχουν συνεχόμενες εναλλαγές στα πλεονεκτήματα και τον Τσιτσιπά να κάνει το 5-3, όντας πλέον μία ανάσα από την κατάκτηση του σετ.

Γεγονός που άργησε να καταγραφεί. Ο Κύργιος διαμόρφωσε το 5-4 και ενέτεινε την αγωνία της αναμέτρησης. Ο Τσιτσιπάς ανέλαβε ξανά δράση, ολοκλήρωσε τον αγώνα στο 6-4 και έδωσε… αέρα τεσσάρων πόντων στην ευρωπαϊκή ομάδα (5-1 την team World)!

Σειρά στα court θα πάρουν αργότερα τα ζευγάρια των Ζβέρεφ-Ίσνερ και Μεντβέντεφ-Σαποβάλοφ.

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0