World Sports

Με 11 μετάλλια επέστρεψε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα από το Τόκιο – Συγχαρητήρια από τον ΟΠΑΠ στους 44 αθλητές που αγωνίστηκαν σε 11 αθλήματα

Με 11 μετάλλια επέστρεψε η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα από το Τόκιο – Συγχαρητήρια από τον ΟΠΑΠ στους 44 αθλητές που αγωνίστηκαν σε 11 αθλήματα
Με εξαιρετικές επιδόσεις και 11 μετάλλια επέστρεψαν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Έχοντας στο πλευρό τους τον ΟΠΑΠ, Μεγάλο Χορηγό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κατέκτησαν ένα χρυσό, τρία ασημένια και επτά χάλκινα μετάλλια.
Σχετικά Άρθρα

Ο ΟΠΑΠ συγχαίρει τους 44 αθλητές και τους 4 συνοδούς αθλητές της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας, που αγωνίστηκαν σε 11 αθλήματα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να φέρουν νέες σημαντικές διακρίσεις στη χώρα μας.

Χρυσό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ από τον Νάσο Γκαβέλα

Το χρυσό μετάλλιο χάρισαν στην Ελλάδα ο Νάσος Γκαβέλας μαζί με τον συνοδό αθλητή - οδηγό του Σωτήρη Γκαραγκάνη, οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι στον τελικό των 100 μ. στην κατηγορία Τ11 και ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα, όμως, σημείωσαν και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 10.82.

World Record 10:82 at Men's 100m - T11 by GHAVELAS Athanasios Guides: GKARAGKANIS Sotirios

«Ασημένιες» επιτυχίες για Κωνσταντινίδη, Πολυχρονίδη και Προδρόμου

Τα τρία ασημένια μετάλλια για τα ελληνικά χρώματα κατέκτησαν οι Θανάσης Κωνσταντινίδης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Θανάσης Προδρόμου.

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πέταξε την κορίνα στην κατηγορία F32 στα 38,68 μ. και επανέλαβε τον θρίαμβο του Ρίο όπου και εκεί είχε πάρει τη δεύτερη θέση.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης συμμετείχε στον τελικό του μπότσια και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Τσέχο Άνταμ Πέσκα. Το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό του μπότσια είχε κατακτήσει και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Ο Θανάσης Προδρόμου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20, όπου, με καλύτερο άλμα στα 7,17 μ., κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Η επίδοση του αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

PRODROMOU Athanasios / Men's Long Jump - T20 - Victory Ceremony

Οι «χάλκινοι» παραολυμπιονίκες

Τα δύο πρώτα χάλκινα μετάλλια – από τα συνολικά επτά για την ελληνική αποστολή – ήρθαν την πρώτη κιόλας ημέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου, ο οποίος είχε κατακτήσει στο Ρίο, το 2016, το ασημένιο μετάλλιο, επανέλαβε τον θρίαμβο του και ήρθε τρίτος στη Σπάθη κατηγορίας Β.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος τερμάτισε τρίτος  στα 100 μ. ελεύθερο κατηγορίας S8, με χρόνο 58.73.

Ακόμη δύο χάλκινα μετάλλια για την ελληνική κολύμβηση κατέκτησαν ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στα 100 μ. πρόσθιο SB4 με χρόνο 1:40.20, καθώς και η  Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στα 50 μ. ύπτιο S4, με χρόνο 49.63.

12_4.JPG

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος αναδείχθηκε και αυτός χάλκινος παραολυμπιονίκης, σηκώνοντας  165 κιλά στην άρση βαρών, στην κατηγορία 54 κιλών.  Είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στη συγκεκριμένη κατηγορία και στους Αγώνες του Ρίο

Την τρίτη θέση κατέλαβε, επίσης, ο Στράτος Νικολαΐδης στη σφαίρα F20, με βολή στα 15,93 μ.

Επιπλέον, στο ομαδικό του μπότσια BC3, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη, κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0