World Sports

USA Gymnastics: Ζήτησε διακανονισμό ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπόθεση κακοποίησης με πρωταγωνιστή τον Λάρι Νάσαρ

USA Gymnastics: Ζήτησε διακανονισμό ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπόθεση κακοποίησης με πρωταγωνιστή τον Λάρι Νάσαρ

Τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση για περισσότερες από 500 κακοποιημένες γυναίκες αναζητά η USA Gymnastics.

Σχετικά Άρθρα

Η επιτροπή που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση όλων των γυναικών που κακοποίησε ο Λάρι Νάσαρ επιδιώκει μια πρώτη μικρή «νίκη» ζητώντας από το αρμόδιο διοικητικό όργανο διακανονισμό που αγγίζει τα 425 εκατομμύρια δολάρια.

Η USA Gymnastics εκφράζει περισσότερες από 500 αθλήτριες που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ή εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά ο Νάσαρ, που ήταν ο γιατρός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ από το 1996 έως το 2014. Στη λίστα των θυμάτων του καταγράφονται και κορυφαία ονόματα όπως αυτά των Σιμόν Μπάιλς, ΜακΚέιλα Μαρόνι και Άλι Ράισμαν.

Στη δίκη που έγινε στο Μίσιγκαν το 2017, το 58χρονο «τέρας» από το Φάρμινγκτον Χιλς παραδέχτηκε πως -μεταξύ άλλων- κακοποίησε και 10 ανήλικα κορίτσια. Έκτοτε εκτίει ποινή φυλάκισης που ορίστηκε στα 175 χρόνια.

Οι ντροπιαστικές ορέξεις του Λάρι Νάσαρ εκδηλώθηκαν και στο διάστημα που εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, το οποίο αποφάσισε το 2018 να αποζημιώσει με 500 εκατομμύρια δολάρια τις 332 κοπέλες που υπήρξαν θύματα του.

Τέλος, σημειώνεται πως το 2016, όταν δηλαδή ξεκίνησε να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο, ακυρώθηκε η αγορά του προπονητικού κέντρου των Μάρτα και Μπέλα Καρόλι έναντι τριών εκατομμυρίων, καθώς στο «Karolyi Ranch» αποδείχτηκε πως πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες από τις επιθέσεις του Νάσαρ.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0