World Sports

Πινγκ Πονγκ: Έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική γυναικών!

Πινγκ Πονγκ: Έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική γυναικών!

Για τις νίκες που θα της φέρουν και την πρόκριση θα «παλέψει» η Εθνική ομάδα γυναικών του πινγκ πονγκ στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι.

Η Εθνική ομάδα γυναικών του πινγκ πονγκ είναι έτοιμη να αγωνιστεί προκειμένου να πάρει την πρόκριση στο Βελιγράδι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η πρεμιέρα της θα είναι απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη την Παρασκεύη (27/08) και 10:00 ώρα Ελλάδας!

Το σχετικό Δελτίο Τύπου:

«Μπροστά στην πρώτη πρόκληση της χρονιάς βρίσκεται ήδη η εθνική μας ομάδα των γυναικών. Από αύριο 27 μέχρι την Κυριακή 29 Αυγούστου διεξάγονται στο Βελιγράδι τα προκριματικά της β’ κατηγορίας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού 2021 και η Ελλάδα είναι μέσα στις 14 χώρες, που θα διεκδικήσουν τα συνολικά πέντε εναπομείναντα «εισιτήρια» των γυναικών για την τελική φάση (Κλουζ Ναπόκα, Ρουμανία, 28 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου). Είναι στο 1ο γκρουπ με την Τουρκία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και θα τα δώσει όλα για την πρωτιά και την απευθείας πρόκριση ή έστω τη 2η θέση, που θα τη στείλει στα πλέι οφ και το κυνήγι της τελευταίας θέσης. Τη δύσκολη, έτσι κι αλλιώς, αποστολή για μία ακόμα πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αναλαμβάνουν οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο προπονητής τους Γιώργος Καρύτσας.

Στα προκριματικά στο Βελιγράδι η εθνική γυναικών έμαθε μόλις χτες βράδυ τις αντιπάλους της. Με αφορμή την κλήρωση και την έναρξη των αγώνων έκανε δήλωση στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η Κωνσταντίνα Παρίδη. «Η Τουρκία είναι ένας αρκετά δυνατός αντίπαλος με έμπειρες παίκτριες, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ενθαρρυντικό για μας ότι δεν έχει Κινέζα αθλήτρια στη σύνθεσή της. Με τη Βοσνία παίζουμε πρώτη φορά οπότε θα κοιτάξουμε να είμαστε προσεκτικές. Ένας λόγος παραπάνω που θα την αντιμετωπίσουμε στην έναρξη των αγώνων. Δεν έχουμε μεγάλη γνώση για την αντίπαλό μας, απλά ξέρουμε ότι στηρίζεται σε μικρές σε ηλικία αθλήτριες. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και φυσικά την πρόκριση στα τελικά. Είμαστε σε καλή κατάσταση κι έχουμε θετική σκέψη παρόλη τη μεγάλη απουσία μας από διεθνείς διοργανώσεις και το δύσκολο ξεκίνημα μας στο όπεν της Τσεχίας», ανέφερε η Παρίδη, μέλος της εθνικής ομάδας, που σε ανάλογη διαδικασία είχε κατακτήσει την πρόκριση για τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ομαδικού το 2017 και το 2019.

Η Ελλάδα κάνει πρεμιέρα αύριο στις 10:00 ώρα Ελλάδας (09:00 τοπική) κόντρα στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στο πρόγραμμα της ίδιας μέρας ακολουθεί η αναμέτρηση της Βοσνίας με το 1ο φαβορί της διοργάνωσης, την Τουρκία. Το Σάββατο στις 14:00 η εθνική μας θα κλείσει τα ματς στο γκρουπ με αντίπαλο την Τουρκία.

Στις γυναίκες έχουν σχηματιστεί 2 γκρουπ των 4ων και άλλα δύο γκρουπ των 3ων ομάδων. Οι τέσσερις νικήτριες των ισάριθμων γκρουπ προκρίνονται στο τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι επίσης τέσσερις ομάδες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση των ομίλων, θα βρεθούν σε πλέι οφ για μία εναπομείνασα θέση. Σε μίνι ταμπλό θα παίξουν ημιτελικά, οι νικήτριες αυτών θα συναντηθούν στον τελικό και η τελική νικήτρια θα προκριθεί για τη Ρουμανία. Η Ελλάδα έχει εκπροσώπηση και σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς η Μαρία Τσίπου είναι επιδιαιτήτρια των αγώνων».

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0