World Sports

Darts: Πέθανε σε ηλικία 33 ετών ο Κάιλ Άντερσεν – Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου

Darts: Πέθανε σε ηλικία 33 ετών ο Κάιλ Άντερσεν – Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου

Θρήνος στον κόσμο των darts λόγω της είδησης του χαμού του 33χρονου πρωταθλητή Κάιλ Άντερσεν.

Σε ηλικία 33 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κάιλ Άντερσεν, ένας από τους πιο γνωστούς αθλητές στα βελάκια ο οποίος έφτασε πέντε φορές στους «32» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος PDC. Ο άσος από το Περθ, προσβλήθηκε από τον COVID-19 πέρυσι και υπέφερε επίσης από διαβήτη, αν και η αιτία θανάτου του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Ο «The Original» μπήκε στον επαγγελματικό χώρο των darts το 2014 και αποτέλεσε έναν από τους οκτώ παίκτες που πέτυχαν εννέα βέλη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα PDC! Ήταν τακτικός στο Alexandra Palace κάθε Χριστούγεννα, κάνοντας επτά εμφανίσεις και κερδίζοντας έξι αγώνες στη μεγαλύτερη σκηνή του PDC.

Το 2016 έφτασε στα προημιτελικά του UK Open, ενώ έναν χρόνο αργότερα αποκλείστηκε μια ανάσα πριν από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Τον Αύγουστο όμως του ίδιου χρόνου πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο κατάταξης στο Players Championship και μία εβδομάδα αργότερα κέρδισε και το Auckland Darts Masters.

Ο Άντερσον γεύτηκε την επιτυχία στην περιοδεία του PDC, κερδίζοντας τους Γκάρι Άντερσον, Σάιμον Γουίτλοκ, Τζέιμς Γουέιντ και Κόρι Κάντμπι για να κερδίσει το 2017 στο Όκλαντ Μάστερς. Επίσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων εκπροσώπησε την Αυστραλία τέσσερις φορές στο Παγκόσμιο Κύπελλο PDC μαζί με τον Σάιμον Γουίτλοκ, φτάνοντας στον ημιτελικό του 2018.

Στην αρχή της πανδημίας ο Άντερσον επέστρεψε στην πόλη καταγωγής του ενώ αποφάσισε να εγκαταλείψει το PDC Tour νωρίτερα φέτος, επιλέγοντας να παραμείνει στην Αυστραλία για τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του.

Ολόκληρος ο κόσμος του αθλήματος έχει παγώσει με την είδηση του χαμού του, με πολλούς αθλητές να εκφράζουν τα συλλυπητήρια αλλά και το σοκ τους στα κοινωνικά μέσα.

«Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας και τις καλύτερες ευχές στην οικογένεια και τους φίλους του Κάιλ σε αυτήν την τρομερά θλιβερή στιγμή, ιδιαίτερα στη γυναίκα και τα παιδιά του», δήλωσε ο πρόεδρος της PDC, Μπάρι Χερν.

«Τα επιτεύγματα του Κάιλ στη βραχύβια καριέρα του ήταν εξαιρετικά, κυρίως η νίκη του στο Auckland Darts Masters και μια κατάλληλη ανταμοιβή για τις θυσίες που έκανε για να ακολουθήσει το όνειρό του. Ήταν ένας δημοφιλής παίκτης στην περιοδεία και το ταλέντο και η αφοσίωσή του τον έκαναν έμπνευση για άλλους παίκτες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών Βελακίων έγραψε στο Twitter: «Είναι τόσο λυπηρό να ξυπνάμε σήμερα με τις ειδήσεις ότι ο Κάιλ Άντερσον πέθανε, τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους φίλους του. Δυστυχώς θα λείψει».

Να σημειωθεί πως ο θάνατος του σταρ έρχεται μόλις ένα μήνα μετά τον χαμό του θρύλου των βελάκια Άντι Φόρνταμ.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0