World Sports

Στην παρουσίαση της Παραολυμπιακής ομάδας προσφύγων ο Χρήστος Καλούδης

Στην παρουσίαση της Παραολυμπιακής ομάδας προσφύγων ο Χρήστος Καλούδης

Στην παρουσίαση της Παραολυμπιακής ομάδας προσφύγων στο Τόκιο βρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) Χρήστος Καλούδης. 

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε την ομάδα προσφύγων, η οποία θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα αποτελείται από μια αθλήτρια και τέσσερεις αθλητές. Δύο εκ των οποίων ζούν και προπονούνται στην Ελλάδα: Ο Ιμπραήμ Αλ Χουσέιν και η Αλία Ίσα που θα είναι και σημαιοφόροι της ομάδας.

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή συνέβαλε ουσιαστικά στη δημιουργία της ομάδας προσφύγων πριν από πέντε χρόνια με την παρουσία του αθλητή Ιμπραήμ Αλ Χουσέιν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο Ιμπραήμ Αλ Χουσέιν θα αγωνιστεί στην κολύμβηση, ενώ όσο η Αλία Ίσα, θα αγωνισθεί στον στίβο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της  Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Χρήστος Καλούδης «είναι υποχρέωσή μας και χαρά μας να στηρίζουμε τους πρόσφυγες αθλητές με αναπηρία, ώστε να μπουν στον αθλητισμό και μέσα από αυτόν να ενταχθούν και ν  αλλάξουν τη ζωή τους».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0