World Sports

Ίσταντς – ΑΕΚ 20-24: Η «Ένωση» κατέκτησε όλη την Ευρώπη! (video)

Ίσταντς – ΑΕΚ 20-24: Η «Ένωση» κατέκτησε όλη την Ευρώπη! (video)
Οι «κιτρινόμαυροι» ξεπέρασαν τα εμπόδια που συνάντησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στο χάντμπολ.
Σχετικά Άρθρα

Τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ πανηγύρισε η ΑΕΚ! Η «Ένωση» επικρατώντας 24-20 της Ίσταντς στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup, κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης!

Με τον τίτλο αυτό ο «δικέφαλος» έγινε ο δεύτερος ελληνικός σύλλογος που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο καθώς ο πρώτος ήταν ο Διομήδης Άργους το 2012 και με τον Δημήτρη Δημητρούλια και τότε στο τιμόνι.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, έχοντας μόνο το τρόπαιο στο μυαλό της. Ο κορυφαίος παίκτης των «κιτρινόμαυρων», ο Μυλωνάς, έβαλε από νωρίς μπροστά την ομάδα του πετυχαίνοντας τα πρώτα τρία γκολ (5-8).

Από πλευράς Ίσταντς ο Νίγκρεν βρισκόταν σε εξαιρετική βραδιά, δίνοντας προβάδισμα στους Σουηδούς (11-10). Ο Πέντερσεν κατάφερε όμως να ισοφαρίσει, στέλνοντας ισόπαλες τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια (11-11), μετά από ένα ημίχρονο με αρκετές δίλεπτες αποβολές από τους διαιτητές (3-2 για Ίσταντς και ΑΕΚ, αντίστοιχα).

Τα γκολ άργησαν να σημειωθούν στο δεύτερο ημίχρονο. Έπειτα από 2,5 λεπτά η Ίσταντς ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει πρώτη τέρμα με τον Χάλμπακ και να κάνει το 12-11. Η ΑΕΚ όμως αντέδρασε άμεσα, με τις δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Δομπρή.

Στη συνέχεια οι δύο ομάδες το πήγαιναν γκολ – γκολ (15-15), αλλά τα δύο τέρματα των Καλόμοιρου και Κεδέρη έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στην ΑΕΚ και ο Μυλωνάς έβαλε την υπογραφή του κάνοντας το 16-19. Από κει και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν τα γκάζια, έφτασαν στο +6 και με τη σημαντική βοήθεια του Μπάουερ, ο οποίος στάθηκε βράχος μπροστά από το τέρμα, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!



Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-4, 5-7, 8-9, 10-10, 11-11 (ημιχρ.), 13-12, 14-14, 15-17, 16-19, 16-21, 20-24.

Ίσταντς: Kραφτ, Χάλμπακ, Σβένσον Κ., Χούγκοσον, Νίγκρεν, Άντερσον Χ., Μπρόμαν, Μπάλσταντ, Πέτερσον, Νταχλίν, Λάρσεν, Γιένσεν, Άντερσον Τ., Παλμάρ, Σβένσον Τ., Γκούσταβσον.

ΑΕΚ: Μπάουερ, Αραμπατζής, Χίκερουντ, Τζηράς, Δομπρής, Νικολαΐδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς, Πέντερσεν, Λέμος, Παπαδιονυσίου, Νούιτς, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μπουνέτα, Κεδέρης.



Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0