World Sports

Ο Καναδάς χρηματοδότησε τη WADA με 2,7 εκατομμύρια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Ο Καναδάς χρηματοδότησε τη WADA με 2,7 εκατομμύρια για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Το Μόντρεαλ έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία κατά του ντόπινγκ.

Η καναδική κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ παρέχοντας του 936.000 δολάρια. Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός της WADA έχει αυξηθεί μέσα στο 2021 κατά 2,7 εκατομμύρια δολάρια δια χειρός Μόντρεαλ.

Το ποσό προορίζεται για ένα συγκεκριμένο project που αφορά την επιστημονική έρευνα δραστηριοτήτων και πληροφοριών. «Η Κυβέρνηση του Καναδά υποστηρίζει τις προσπάθειες του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ για να εξασφαλίσει ισότιμους αγώνες για όλους τους αθλητές», δήλωσε ο Καναδός Υπουργός Κληρονομιάς, Steven Guilbeault.

«Μέσω της συνεχούς υποστήριξής μας στη WADA και στα κεντρικά της γραφεία στο Μόντρεαλ, η Κυβέρνησή μας παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο κίνημα κατά του ντόπινγκ για την προστασία των συμφερόντων των αθλητών. Αυτή η κίνηση μας θα βοηθήσει τον οργανισμό να διεξάγει επιστημονικές έρευνες, καθώς και να διευρύνει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του κατά του ντόπινγκ», πρόσθεσε.

Η Ελλάδα, η Κίνα, η Κύπρος, η Ινδία, η Πολωνία και η Σαουδική Αραβία, έχουν ήδη συνδράμει οικονομικά, με τις Αίγυπτο και Γαλλία, να δεσμεύονται ότι θα παρέχουν με τη σειρά τους 7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη WADA.

«Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη απόδειξη δέσμευσης για την WADA και την καταπολέμηση του ντόπινγκ από την καναδική Κυβέρνηση, η οποία με την πάροδο των ετών έχει αποδειχθεί ισχυρός υποστηρικτής της συλλογικής αποστολής μας για τον αθλητισμό χωρίς ντόπινγκ, συμπεριλαμβανομένης της φιλοξενίας της έδρας μας στο Μόντρεαλ από το 2002», είπε ο πρόεδρος της WADA, Witold Bańka.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0