World Sports

ΒΟΛΕΙ Γυναικών: Τρία στα τρία η Εθνική μας, «συνέτριψε» την Αυστρία

ΒΟΛΕΙ Γυναικών: Τρία στα τρία η Εθνική μας, «συνέτριψε» την Αυστρία

Την τρίτη της διαδοχική νίκη σημείωσε η Εθνική ομάδα Γυναικών επί της Αυστρίας με 3-0 στην Λάρισα, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκρισή της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για δεύτερη διαδοχική φορά.

Σχετικά Άρθρα

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Εθνικής ομάδας Γυναικών απέναντι στην Αυστρία, στο πλαίσιο του 3ου ομίλου, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να δίνει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, μετά τις νίκες επί Νορβηγίας και Ισπανίας, να είναι ανώτερο σε όλα τα σημεία της αναμέτρησης και να καταλήγει να παίρνει μία εύκολη νίκη με 3-0.

Αναλυτικότερα, η Εθνική μας δεν έχασε το προβάδισμα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και αφού ολοκλήρωσε το πρώτο σετ με χαρακτηριστική ευκολία (25-14), διατήρησε την υψηλή απόδοσή της και στο δεύτερο.

Απεναντίας η Αυστρία, ούσα μία ομάδα χαμηλών δυνατοτήτων, πράγμα που αποδείχθηκε και από τα ιδιαίτερα άσχημα ποσοστά της (18% ποσοστό ευστοχίας επιθέσεων) δεν κατόρθωσε να συνέλθει στο δεύτερο σετ, με τον προπονητή της να αποδέχεται από νωρίς της ανωτερότητα της Εθνικής μας και να επιχειρεί να διαχειριστεί απλώς το προβάδισμα της Ελλάδας.

Κάπως έτσι, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας και 6 άσσους σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού, έφτασε μέχρι και στο 20-5, παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα    (28/54 επιθέσεις), ενώ η υψηλότερη τιμή της διαφοράς ήταν οι 16 πόντοι (19-4,         22-6), με το σετ να λαμβάνει τέλος στο 25-8!

Διάχυτη ήταν η ικανοποίηση στον πάγκο της Ελλάδας, με τον Γκιγιέρμο Ναράνχο να βλέπει την ομάδα του να πραγματοποιεί μία εμφάνιση που πιθανώς ούτε ο ίδιος φανταζόταν, αν αναλογιστεί κανείς πως η Αυστρία δυσκόλεψε την Ισπανία και επικράτησε της Νορβηγίας.

Παρόλα αυτά, η Εθνική ομάδα Γυναικών δεν επαναπαύθηκε, επανήλθε στο τρίτο σετ με την βασική της εξάδα και δεν άργησε να μπει από νωρίς σε θέση οδηγού (7-4), εκμεταλευόμενη και τον πρώτο άσσο της Τζίνας Λαμπρούση στο ματς, ενώ στα μέσα του τρίτου σετ έλαβε χώρα και ο συναρπαστικότερος πόντος του αγώνα, με 7 αλλεπάλληλες άμυνες ο οποίος όμως, δεν κατέληξε σε ελληνικά χέρια.

Κάπου εκεί η «γαλανόλευκη» απώλεσε για πρώτη φορά την συγκέντρωσή της (11-11), όμως οι Χριστοδούλου, και Βασιλαντωνάκη (πρώτη σκόρερ της Εθνικής μας) φρόντισαν να την διατηρήσουν μπροστά στο σκορ (13-15).

Ακολούθησαν δύο διαδοχικά λάθη στο σερβίς, αλλά η Βλαχάκη με δύο συνεχόμενους πόντους (9ος άσσος και επίθεση από πρώτο χρόνο), ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 16-13. Έκτοτε η Ελλάδα δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, βρήκε άμεσα τον ρυθμό της, μετά τον απρόσμενο τραυματισμό της Αυστριακής κεντρικής, Νίνα Νεσίμοβιτς, και κέρδισε το τρίτο σετ με 25-18, ολοκληρώνοντας με νίκη τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, με φόντο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0