World Sports

Με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα στην προημιτελική φάση του Champions League ο Ολυμπιακός

Με αντίπαλο την Μπαρτσελονέτα στην προημιτελική φάση του Champions League ο Ολυμπιακός

Το εμπόδιο της Μπαρτσελονέτας θα κληθεί να ξεπεράσει ο Ολυμπιακός, με φόντο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Champions League.

Το καθήκον του πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στην τελευταία αγωνιστική του Champions League με αντίπαλο την Μαρσέιγ, με τους «Πειραιώτες» να επικρατούν με  11-7 και να εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικότερα, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, είχε σαν κορυφαίους τους Κώστα Μουρίκη και Ντίνο Γενηδουνιά, οι οποίοι αθροιστικά σκόραραν τα 6 από τα 11 γκολ της ομάδας τους (από 3 έκαστος) και έκλεισε με ιδανικό τρόπο  την φάση των ομίλων, τερματίζοντας στην 3η θέση με συγκομιδή 14 βαθμών, σε αντίθεση με τους Γάλλους που έμειναν στην 4η με 3 βαθμούς λιγότερους.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα

Επόμενη αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η Μπαρτσελονέτα, η οποία κατέλαβε την δεύτερη θέση του Β’ ομίλου και πλέον αναμένει να συναντήσει τους «Ερυθρόλευκους» στον προημιτελικό του final-8, που θα γίνει 3-5 Ιουνίου στο Βελιγράδι, με την παράδοση να μην είναι σύμμαχος της Ελληνικής ομάδας.

Στις δύο τελευταίες τους συναντήσεις άλλωστε οι Ισπανοί δεν έχουν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό, με πιο πρόσφατες συναντήσεις τους τις δύο περσινές στα παιχνίδια των ομίλων, μετρώντας 1 ισοπαλία και 1 εύκολη νίκη (15-9), ενώ σε τελική φάση συναντήθηκαν 3 χρόνια νωρίτερα, με τον Ολυμπιακό να προκρίνεται σε μονό παιχνίδι με 6-4 και να κατακτά εν συνεχεία τον τίτλο.

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου

Τέλος, τον τίτλο του «αουτσάιντερ» δεν παρέλειψε να προσδώσει στην ομάδα του ο Θοδωρής Βλάχος, με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει μετά την πρόκριση επί της Μαρσέιγ:

«Σήμερα πετύχαμε μια νίκη ψυχολογίας. Μια νίκη αυτοπεποίθησης για τη συνέχεια και για τον μήνα που έρχεται και έχουμε όλες τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Final 8. Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με ένα διαφορετικό μοντέλο, με συνεχόμενα παιχνίδια και τρεις επισκέψεις εδώ στην Όστια.

Και για τον Ολυμπιακό ήταν μια δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά με όλα αυτά που έχουν συμβεί. Από την αρχή στόχος μας ήταν η πρόκριση, με μια διαφορετική ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε και με το παραπάνω.

Από εκεί και πέρα και πέρα η συνέχεια στη διοργάνωση αυτή, θα είναι δύσκολη αφού στα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν θα είμαστε το αουτσάιντερ. Ωστόσο θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0