TV or not TV

Η Bundesliga μέσα από τη γλώσσα των… likes και του Facebook

Η Bundesliga μέσα από τη γλώσσα των… likes και του Facebook

Έχεις φανταστεί ποτέ, πως ήταν οι αριθμοί στα πρώτα βήματα των ομάδων της Bundesliga στο Facebook; Το BN Sports σε ταξιδεύει 11 χρόνια πριν…

Το Facebook είναι μία εφαρμογή που μπήκε πολύ γρήγορα στην ζωή μας και την είδαμε να εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Κανείς δεν θυμάται πως αλλά και πότε έγινε τόσο αναγκαία για την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων στη γη. Ωστόσο, στα πρώτα του βήματα, πόσο επιρροή είχε; Ή ακόμα καλύτερα, πόσο άλλαξε το γερμανικό ποδόσφαιρο;

Μία έρευνα της Results Sports, έδειξε τι αριθμούς είχε η κάθε ομάδα της Bundesliga από την πρώτη μέρα του χρόνου, από το 2011 μέχρι σήμερα. Η τρομερή άνοδο στο πέρασμα των χρόνων, η σταθερή πρωτιά της Μπάγερν Μονάχου και η… έκπληξη.

Πρωτοπόρος η Μπάγερν Μονάχου και… μία κατηγορία μόνη της!

Η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι απλώς η πιο πετυχημένη ομάδα του 21ου αιώνα αλλά και η πιο… δημοφιλής. Οι αποδείξεις είναι πολλές και το Facebook ακόμα μία. Συγκεκριμένα, με την έναρξητου 2011, οι Βαυαροί μετρούσαν συνολικά 437,5 χιλιάδες likes και με σχεδόν… τετραπλάσια διαφορά από τον 2ο.

Με το πέρασμα των χρόνων, η Μπάγερν έκανε διαστημικά άλματα. Ένα χρόνο μετά, όχι απλώς ανέβηκε αλλά έγινε και η πρώτη ομάδα που ξεπερνάει το εκατομμύριο (!) στη Γερμανία, με 2,6 εκατ. likes (!!). Έπειτα από έντεκα χρόνια, η πρώτη ανήκει δικαιωματικά στους Βαυαρούς, οι οποίοι μπήκαν στο 2022 με 53,5 εκατ. likes. Απίστευτο αν σκεφτεί κανείς πως στο σύνολο, όλες οι ομάδες έχουν 33,5 εκατ. μόνες τους χωρίς τη Μπάγερν

thumbnail_Image-2_3.jpg

Η έκπληξη με τη Στουτγάρδη και το step up της Ντόρτμουντ!

Στην πρώτη καταγραφή, μπορεί η πρωτιά της Μπάγερν Μονάχου να μην προκάλεσε την έκπληξη αλλά η 2η στη κατηγορία, ξάφνιασε αρκετούς. Συγκεκριμένα, η Στουτγάρδη είχε καταφέρει να μαζέψει 118 χιλιάδες likes, να ξεπεράσει κατά τρεις χιλιάδες τη Ντόρτμουντ και μία από τις ομάδες που είχαν εξαψήφιο αριθμό likes. Βέβαια, με το πέρασμα των χρόνων, οι Βεστφαλοί έκαναν τρομερή εξέλιξη και πέρασαν γρήγορα στην δεύτερη θέση.

Ωστόσο, δεν διεκδίκησαν ποτέ την κορυφή, αφού μόλις πάτησαν το εκατομμύριο, η Μπάγερν«κάλπαζε» ήδη. Μάλιστα, σήμερα, είναι η μοναδική ομάδα που ακολουθεί τους Βαυαρούς, έχοντας οκταψήφιο αριθμό likes, με 15,1 εκατ. Να σημειώσουμε εδώ πως η μεγαλύτερη άνοδος συνολικά στη Bundesliga, σημειώθηκε με την αρχή του 2012, καθώς τα συνολικά likes ανέβηκαν κατά 359,8%.

thumbnail_Image_20.jpg

Η διοργάνωση και τα συνολικά likes…

Αντίθετα με τις ομάδες, η Bundesliga άνοιξε τον δικό της επίσημο λογαριασμό το 2017. Με 190 χιλιάδες likes ως πρώτη αποτίμηση, την αμέσως επόμενη χρόνια έκανε απίστευτη άνοδο στα 3,2 εκατ. likes (!!). Στις αρχές του 2019, ο λογαριασμός είχε αγγίξει τα 7,2 εκατ., δηλαδή σχεδόν 7 εκατ. μέσα σε δύο χρόνια! Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Φέτος, συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τότε και ο αριθμός είναι στα 7,8 εκατ., δηλαδή μόλις 600 χιλιάδες πάνω.

Μεγάλο ενδιαφέρον συλλέγει και ο συνολικός των ομάδων και της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, το 2011, όλοι μαζί έπιαναν περίπου 988 χιλιάδες likes. Το τρελό στην υπόθεση είναι πως αυτόν τον συνολικό αριθμό, η Μπάγερν τον ξεπέρασε μόνη της κατά πολύ την επόμενη χρονιά. Έτσι, βοήθησε και στην άνοδό του σε 4,5 εκατ. Και φτάνουμε στο σήμερα. Οι διαφορές είναι τρομακτικές, καθώς το νούμερο φτάνει και τα 87 εκατ. likes (!).

thumbnail_Image-1_1.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0