TV or not TV

Μπάσκετμπολίστες σε ριάλιτι: Από τον Τζαμπάρ και τους… Καρντάσιανς στον Ρόντμαν & τον Πελεκάνο (video)

Μπάσκετμπολίστες σε ριάλιτι: Από τον Τζαμπάρ και τους… Καρντάσιανς στον Ρόντμαν & τον Πελεκάνο (video)
Ο Μιχάλης Πελεκάνος, που μεταξύ άλλων έχει περάσει από Άρη, Ολυμπιακό και Ρεάλ Μαδρίτης, αναμένεται να κάνει ένα διάλειμμα από τη Γ’ Εθνική και την Ερμιονίδα, για να ζήσει λίγο πιο κοντά στη φύση… Ποιοι «εκλεκτοί» συνάδελφοί του όμως έχουν ακολουθήσει παρόμοιο «τηλεοπτικό μονοπάτι» στο παρελθόν;  

Με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή του αριστερόχειρα γκαρντ/φόργουορντ στη Φάρμα του Αντ1, το BN Sports σας θυμίζει μπασκετμπολίστες που αποφάσισαν να αφήσουν για λίγο τα παρκέ και να «εκθέσουν» κομμάτι της ιδιωτικότητάς τους στο τηλεοπτικό κοινό, μέσα από τη διαδικασία των ριάλιτι σόου.

Οι… Καρντάσιανς 
episode-4122-pictured-chris-humphries-and-kim-kardashian-news-photo-141596526-1553614671_1.jpg

Πρώτος και «καλύτερος» σε αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Λαμάρ Όντομ. Ο πρώην σταρ των Λέικερς, με 2 πρωταθλήματα (2009,2010) στο αθλητικό παλμαρέ του, έδειξε σε αρκετές περιπτώσεις το «ενδιαφέρον» του για τα φώτα της δημοσιότητας. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο γάμος του (2009-2016) με την Κλόε Καρντάσιαν, αδερφή της διάσημης Κιμ Καρντάσιαν. Η εν λόγω οικογένεια έχει καταφέρει να βγάλει εκατομμύρια, μετατρέποντας τη ζωή και το σπίτι της σε ένα άκρως επιτυχημένο ριάλιτι, το «Keeping Up with the Kardashians», στο οποίο ο Όντομ έχει κάνει ουκ ολίγες εμφανίσεις. Επιπλέον το ζευγάρι είχε επιχειρήσει να κάνει και το δικό του σόου, το 2011, με το όχι και τόσο επιτυχημένο «Khloe & Lamar». Ο βετεράνος φόργουορντ έχει κάνει και ένα σύντομο χορευτικό πέρασμα από το «Dancing with the Stars» (2019).  

Στην ίδια «συνομοταξία αστέρων» ανήκει και ο Κρις Χάμφρις, που ο γάμος του με την «βασίλισσα» του σόου, Κιμ, έκανε τη συμμετοχή του στο «Keeping Up with the Kardashians», κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Η τηλεοπτική καριέρα του τέως πάουερ φόργουορντ, που πέρασε από αρκετές ομάδες του ΝΒΑ χωρίς να αφήσει κάπου το στίγμα του, κράτησε όσο και ο έγγαμος βίος του. (2011-2013)

Οι… Καλλιτέχνες 
thumbnail_καριμ_-_Αντιγραφή.jpg

Ο θρυλικός ψηλός των Μπακς Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, το 2013 δοκίμασε την τύχη του στον τηλεοπτικό διαγωνισμό «Dancing with the stars». Άφησε πίσω του τα ιστορικά ρεκόρ και τις διακρίσεις στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ για να γίνει για λίγο “χορευτής”. Μάλιστα η παρτενέρ του Λίντσεϊ Άρνολντ ήταν κατά… μισό μέτρο κοντύτερη του 74χρονου πλέον Hall of Famer και το θέαμα ήταν αν μη τι άλλο περίεργο. Οι δυο τους πάντως έφτασαν στους τελικούς του διαγωνισμού και κατέλαβαν την 7η θέση. 


Πολύ καλύτερα τα πήγε πρόσφατα ο Ίμαν Σάμπερτ, καθώς κατάφερε να αναδειχθεί νικητής του φετινού «Dancing with the Stars». Ο 31χρονος σούτινγκ γκαρντ, που πανηγύρισε το πρωτάθλημα το 2016 ως συμπαίκτης του Λεμπρόν Τζέιμς, από τη στιγμή που δεν είχε βρει ομάδα στο ΝΒΑ, αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε από το χορευτικό σόου, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τις επιδόσεις του και κερδίζοντας άλλον ένα «τίτλο». 

Ο… Ντένις ο Τρομερός 

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του Ντένις Ρόντμαν. Ο αμφιλεγόμενος πρώην σταρ των Μπουλς έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις σε εκπομπές με ριάλιτι περιεχόμενο. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το «Celebrity Big Brother» το 2006 αλλά και η «guest» εμφάνιση στο «Love Island» της ίδιας χρονιάς. Έπισης κατάφερε να αναδειχθεί νικητής του σόου «Celebrity Mole», κερδίζοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 222.000 δολαρίων (2004). Τέλος, o Ρόντμαν έχει κάνει την εμφάνισή του και στο «Celebrity Apprentice» (2009), συνομιλώντας μάλιστα με τον μετέπειτα Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ 


Ο… Ζεν Πρεμιέ  
Ovio_Soko-1.jpg

Ένας παλιός μας γνώριμος, με θητεία στα Τρίκαλα, ο Όβι Σόκο, κατάφερε να γίνει «η πέτρα του σκανδάλου» στο ερωτικό ριάλιτι «Love Island» του 2019. Ο διεθνής Άγγλος μπασκετμπολίστας κέρδισε την τρίτη θέση, αλλά αυτό ήταν μόνο η αφετηρία, καθώς μέσα από τη συμμετοχή του, κατάφερε να καθιερωθεί στην Αγγλική «showbiz». Πλέον κερδίζει αρκετά χρήματα ώστε να έχει αφήσει την πορτοκαλί θεά σε δεύτερη μοίρα. 

Οι… Επιζώντες  
"Hot Girl With A Grudge" - Cliff Robinson of the Brawn Tribe during a special two-hour season premiere of SURVIVOR: CAGAYAN, Wednesday, Feb. 26 (8:00-10:00 PM, ET/PT) on the CBS Television Network. Photo: Monty Brinton/CBS ©2014 CBS Broadcasting Inc. All Rights Reserved.

Σε αυτή την κατηγορία συναντάμε τον προσφάτως εκλιπόντα Κλίφορντ Ρόμπινσον, ο οποίος το 2013 συμμετείχε στο «Survivor». Ο αδικοχαμένος «Κλιφ», με πλούσια θητεία στο ΝΒΑ, κυρίως με τους Πόρτλαντ Τρειλ Μπλέιζερς και συμμετοχές σε all star games, δεν κατάφερε να φτάσει μακριά στο δημοφιλές ριάλιτι επιβίωσης, καθώς παρέμεινε μόνο για 14 μέρες.  

s42-1.jpg

Για το τέλος αφήσαμε τη μόνη γυναίκα της «παρέας» και ταυτόχρονα τη μοναδική εκπρόσωπο της εγχώριας «showbiz», που σχεδόν 20 χρόνια μετά θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Μιχάλη Πελεκάνο. Και το όνομα αυτής: Ορθούλα Παππαδάκου. Η Ελληνοκαναδέζα πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού, αδερφή του Τζορτζ ο οποίος έκανε καριέρα στα ‘90ς στον Ολυμπιακό και την Εθνική, τα πήγε εξαιρετικά στη συμμετοχή της στο πρώτο «Survivor» που έγινε στην χώρα μας, το 2003, καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι και την τρίτη θέση.  

Έκτορας Σταυρόπουλος 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0