TV or not TV

Megalodon: Η κάμερα που ξετρέλανε τους θεατές του αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός (video)

Megalodon: Η κάμερα που ξετρέλανε τους θεατές του αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός (video)
Η κάμερα που δίνει νέα πνοή στις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αθλητικών παραγωγών. 
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους τηλεθεατές που επέλεξαν να δουν τον αγώνα ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της Euroleague, μιας οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν μια καινούργια κάμερα, που προσέφερε πλάνα που θύμιζαν άλλοτε video games (ιδίως το NBA 2K) και άλλοτε ταινίες του cinema. 

Η «Match TV»,  που είναι λίγο ή πολύ υπεύθυνο για τις περισσότερες αθλητικές παραγωγές της Ρωσίας, χρησιμοποίησε την κάμερα «Megalodon» σε διάφορα σημεία του αγώνα, ιδίως στα κοντικά πλάνα των παικτών, και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό. Μάλιστα, τα σχόλια τοι κοινού στα social media ήταν ιδιαίτερα εγκωμιαστικά. 



Η συγκεκριμένα κάμερα έχει πρωτοχρησιμοποιηθεί από την «FOX» σε αγώνες του NFL, ενώ την περασμένη σεζόν την είδαμε και σε κάποιους αγώνες των playoff στο NBA

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι το «Megalodon» δεν είναι το πραγματικό όνομα της κάμερας, αλλά ένα ψευδώνυμο. O Μεγαλόδοντας, όπως είναι το όνομα στα ελληνικά, είναι ένα προϊστορικό είδος καρχαρία, με το οποίο είχε μανία ο γιος του Μάικ Ντέιβις (σσ. αντιπρόεδρος των field operation στην FOX) και κάπως έτσι οι άνθρωποι του καναλιού αποφάσισαν να ονομάσουν έτσι αυτή την κάμερα. 

Δείτε κάποια άλλα βίντεο, τραβηγμένα με την ίδια τεχνική. 






Βασιλική Καραμούζα

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0