Τένις

Ναδάλ – Ζβέρεφ: Το... περίεργο παιχνίδι της μοίρας, στην τελευταία (;) παράσταση του απόλυτου θρύλου στο «σπίτι» του! (video)

Ναδάλ – Ζβέρεφ: Το... περίεργο παιχνίδι της μοίρας, στην τελευταία (;) παράσταση του απόλυτου θρύλου στο «σπίτι» του! (video)

Ένα παιχνίδι που δε θα μπορούσε να είναι πιο σημαδιακό. Δύο χρόνια μετά τη δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο, ο Ζβέρεφ θα επιχειρήσει να δώσει τέλος (;) σε μια από τις σπουδαιότερες «σχέσεις» στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Αυτήν του Ραφαέλ Ναδάλ με το Ρολάν Γκαρός, καθώς δεν αποκλείεται να είναι το τελευταίο στο οποίο παίρνει μέρος ο Ισπανός «θρύλος»!

Όταν οι φίλοι του τένις έμαθαν τις αναμετρήσεις του πρώτου γύρου και το ταμπλό του Ρολάν Γκαρός, σίγουρα θα ένιωσαν ένα σφίξιμο στο στομάχι.

Ακόμα κι αν η θέση του Ραφαέλ Ναδάλ στην παγκόσμια κατάταξη δε θα μπορούσε να του προσφέρει έναν εύκολο «δρόμο», τη συνάντηση με τον Σάσα Ζβέρεφ, μόνο η μοίρα μπορεί να την… κανόνισε.

Από την άλλη, ίσως είναι αυτός ο τρόπος που αξίζει στον Ναδάλ να αποχαιρετήσει το τενιστικό του «σπίτι. Ο «Ράφα» ξεκαθάρισε πως δε γνωρίζει αν αυτό θα είναι το τελευταίο του Ρολάν Γκαρός, επομένως δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο, παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγες οι πιθανότητες να αποδειχθεί αληθής αυτή η υπόθεση. Όπως και να ‘χει, παρακολουθούμε μια σπουδαία ιστορία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.

Δύο χρόνια πριν, στο Ρολάν Γκαρός του 2022, Ναδάλ και Ζβέρεφ μπήκαν στο Philippe Chatrier για έναν μεγάλο ημιτελικό.

Αυτό, βέβαια, που ακολούθησε, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, το οποίο δεν αποκλείεται να «έσπαγε» κάθε ρεκόρ διάρκειας στην ιστορία του τουρνουά, διακόπηκε απότομα με τον πιο δυσάρεστο τρόπο.

Ο Ναδάλ κατέκτησε το επικό πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ, ενώ και το δεύτερο σετ έφτασε εκεί, με τις τρεις ώρες αγώνα να έχουν συμπληρωθεί.

Τότε, δυστυχώς, το εκστασιασμένο κοινό του court έμελλε να «παγώσει», βλέποντας τον Ζβέρεφ να γλιστρά άσχημα στο χώμα και να σωριάζεται, σφαδάζοντας από τον πόνο.

Ο αστράγαλός του διαλύθηκε, η μακρά αποθεραπεία του ξεκίνησε, και ο Ναδάλ προχώρησε στον τελικό, όπου νίκησε τον Ρουντ και πανηγύρισε το 14ο Ρολάν Γκαρός της μυθικής καριέρας του!

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε οι δύο τενίστες να συναντηθούν ξανά, σε ένα παιχνίδι που δεν αποκλείεται να στιγματίσει την ιστορία του αθλήματος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απολαύσουμε κάθε στιγμή, έχοντας στην άκρη του μυαλού μας πως μπορεί να είμαστε μάρτυρες της τελευταίας παράστασης του Ραφαέλ Ναδάλ, στο γήπεδο που μας έχει προσφέρει στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0