Τένις

Έπαιξε… με τη φωτιά, αλλά δεν «κάηκε» ο Τσιτσιπάς, σπουδαία νίκη επί του Ζβέρεφ! (video)

Έπαιξε… με τη φωτιά, αλλά δεν «κάηκε» ο Τσιτσιπάς, σπουδαία νίκη επί του Ζβέρεφ! (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κινδύνεψε με μια ασύλληπτη ανατροπή από τον Σάσα Ζβέρεφ, αλλά τον «λύγισε» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παίζοντας ανά διαστήματα εκπληκτικό τένις, έκαμψε την αντίσταση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-0 σετ (7-5, 7-6), και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο.

Στο πρώτο σετ οι δύο παίκτες προσέφεραν ένα εκπληκτικό ντέρμπι, στο οποίο κανείς δεν μπορούσε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του. Πιο κοντά σε αυτό έφτασε ο Γερμανός, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε τέσσερα break-point, τρία στο πέμπτο και ένα στο έβδομο game του σετ.

Με το σκορ 5-4 υπέρ του Τσιτσιπά, ήταν η σειρά του Ζβέρεφ να του στερήσει δύο set-point, και να προστατέψει το σερβίς του για το 5-5. Αμέσως μετά, όμως, και με το σκορ στο 6-5 υπέρ του, ο Έλληνας έκανε το πολυπόθητο break και πήρε το σετ, με ένα εκπληκτικό passing-shot.

Στο δεύτερο σετ, η εξέλιξη θα ήταν πολύ διαφορετική. Ο Τσιτσιπάς με τρομερό μομέντουμ, «παρέσυρε» τον Ζβέρεφ κάνοντας ό, τι ήθελε στο γήπεδο, για να προηγηθεί με 5-0! Κι όμως, τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Έλληνας «μπλόκαρε», ο Γερμανός το πίστεψε, και περίπου μισή ώρα αργότερα, το σκορ ήταν στο 5-5! Στο διάστημα αυτό, ο Τσιτσιπάς απώλεσε και δύο match-point, στο έκτο game!

Το απίστευτο αυτό σερί σταμάτησε, με τον Τσιτσιπά να κρατάει το σερβίς του για το 6-5.

Ο Ζβέρεφ ισοφάρισε με ευκολία και έστειλε το δεύτερο σετ στο tie-break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος, εκμεταλλεύτηκε ένα κοθριστικό λάθος του Ζβέρεφ για το 5-3, και έφτασε στη νίκη χωρίς να «μπλέξει» σε περισσότερες περιπέτειες.

Στα προημιτελικά, θα βρει απέναντί του τον Κάρεν Κατσάνοφ, που απέκλεισε τον Μεντβέντεβ.

 


www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0